Koronavírus Zalában

2020.05.06. 07:00

Kezd újraindulni az élet Hévízen

Szombaton ismét kinyit a Tófürdő szabadtéri része, és a korábban megszokottak szerint, igaz, új nyitvatartással, ezen a héten már három napon is várja vásárlóit a termelői piac.

Péter B. Árpád

A termelők és a vásárlók számára is kötelező a maszk

Fotó: Péter B. Árpád

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház tájékoztatása alapján – majdnem két hónapos üzemszünet után – a hétvégétől ismét látogatható a gyógytó, a vendégek a Deák tér, illetve a Festetics Fürdőház felől érkezhetnek. Az intézmény vezetősége a döntést azt követően hozta meg, hogy a kormány vidéken lazított a kijárási korlátozások szabályain, és sok más mellett lehetővé tette a szabadtéri strandok, fürdők újbóli megnyitását is. A fedett részleg – létszámkorláttal – eddig is működött.

Eközben az önkormányzat bővítette a termelői piac nyitvatartását, ám a rendkívül szigorú biztonsági előírásokon nem változtatott. Ezentúl ismét heti három napon várják a termelők a vásárlókat. Mint Papp Gábor polgármester elmondta, kedden és szombaton 7-től 13 óráig lesz piac, 9 és 11 között azonban csak a 65 éven felüliek érkezhetnek. Csütörtökönként dél és 18 óra között tart nyitva a vásártér – ekkor kizárólag a 65 év alattiak mehetnek.

A termelők és a vásárlók számára is kötelező a maszk
Fotó: Péter B. Árpád

A vásárlók és az árusok számára egyaránt kötelező az orrot és szájat is eltakaró védőmaszk viselése, s az is előírás, hogy a vásárcsarnokban egy időben csupán egy-egy vevő lehet a különböző standoknál. A piacon egyelőre főként élelmiszerek, natúrkozmetikumok és palánták kaphatók, a régiségvásár még szünetel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában