a kialakítás összköltsége közel 2,89 milliárd forint

2020.05.20. 11:30

Kalandpark is épül az alsópáhoki Kolping Hotel mellé

Befejeződött a hotel fejlesztése, és megkezdődött egy kalandpark építése az alsópáhoki Kolping Hotelben. Ezt mutatták be a keddi ünnepségen, ahol a hazai turizmus újraindulásáról is szó esett.

Keszey Ágnes

Az időkapszulába bekerült lapunk keddi száma is. Az alapkő letételénél Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere, Szabó János, a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány elnöke, Baldauf Csaba, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Guller Zoltán, Papp Gábor, Hévíz polgármestere, hátul Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, jobb oldalon a hotel kabalaállata

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A családbarát hotelben nemrég befejeződött fejlesztést mutatták be először, amelyről Baldauf Csaba, a szálloda igazgatója elmondta, a beruházás összköltsége 880 millió forint volt. Ennek egyharmada a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési program pályázatán nyert támogatás, kétharmada pedig saját forrásként jelentkezett. Két apartmanházat, a fogadóépületet és az előtte lévő teret teljesen felújították.

A fogadóépülettől vezető lépcsősor mellett liftet állítottak üzembe, hogy a közlekedés könnyebb legyen a babakocsis vagy a mozgáskorlátozott vendégeknek. Megtörtént a kinti medencék teljes újraburkolása, illetve szélesítették a csapadékvíz-elvezető rendszert. Új kertvilágítás és pihenőbútorok kerültek a parkba. A gyerekek kedvére óriáscsúszdát építettek. A fejlesztéseknek köszönhetően a szálloda megkapta a magasabb, 4 csillag superior mi­nősítést.

Az időkapszulába bekerült lapunk keddi száma is. Az alapkő letételénél Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere, Szabó János, a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány elnöke, Baldauf Csaba, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Guller Zoltán, Papp Gábor, Hévíz polgármestere, hátul Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, jobb oldalon a hotel kabalaállata Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

A felújítás befejezése és az új fejlesztés elindítása alkalmából rendezett ünnepségen Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója – utalva a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre – arról szólt, hogy a válságból való kilábalás nem megszorításokkal, hanem adócsökkentéssel és fejlesztésekkel érhető el. Ismertette azokat a kormányzati intézkedéseket és pályázati lehetőségeket, amelyek a turisztikai ágazat élénkítését célozzák.

– Folytatódnak a strandok, a csúszdák, a Tourinform-irodák fejlesztései, a Bahart több milliárd forintért vásárol hajókat, szállodák, panziók épülnek, és jelenleg is több mint száz attrakciófejlesztés zajlik az országban. Az egyiket éppen most kezdjük el itt, Alsópáhokon, amelyhez a kormány 950 millió forint támogatást adott – mondta Guller Zoltán.

A hotel kabalaállatáról elnevezett Bobó Fun Kalandpark kialakításának összköltsége egyébként közel 2,89 milliárd forint. A leendő 2700 négyzetméteres épületben több mint 25 élményelemen próbálhatják majd ki bátorságukat, ügyességüket a hotel vendégei, illetve a térségben nyaralók és élők is jövő nyártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában