tervezés és építés

2020.05.16. 07:00

Csaknem 90 hektárral bővítik az ipari parkot Nagykanizsán

A városházán pénteken Balogh László polgármester és a kivitelező cég ügyvezetője, Erős Gábor aláírta azt a vállalkozói szerződést, mely az M7-es autópálya keleti lehajtójánál épülő körforgalom és a jelenlegi ipari park közötti feltáró út tervezését és építését rögzíti.

Benedek Bálint

Az M7-es autópálya kanizsai keleti lehajtójánál épül a körforgalom Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a polgármester kiemelte: a város újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen a meglévő északi ipari park mára betelt. Ha Nagykanizsa tovább akar lépni, akkor bővíteni kell az övezetet további 70 hektáros állami, valamint 20 hektáros városi földterülettel. A területek már rendelkezésre állnak, de feltétlenül szükséges egy feltáró út és a hozzá tartozó közműhálózat kiépítése.

– Most a tervezési, illetve engedélyezési munka kezdődik el, amely a következő 5-6 hónap feladata lesz – folytatta. – Az ősszel így elindulhatnak a tényleges kivitelezési munkálatok, az új feltáró út kialakításával, a közművek megépítésével. A több mint 2 milliárd forintos beruházás nagy része 2021-ben készülhet el. Ezzel egy időben zajlik a keleti autópálya felhajtóján a 300 millió forintból megvalósuló körforgalom építése, mely várhatóan június közepére készül el.

Az M7-es autópálya kanizsai keleti lehajtójánál épül a körforgalom
Fotó: Szakony Attila

A folyamat előkészítésében Cseresnyés Péter államtitkárnak nagy szerepe volt. Elmondta: bő hat évvel ezelőtt vetődött fel először a gondolat, hogy munkahelyteremtő beruházások számára bővíteni kell a meglévő ipari parkot. Komoly előkészítő munka után feltártak egy közel 600 hektáros területet, melynek része a mostani projekt is. Azonban a következő időszakban további területek is elérhetővé válhatnak. Óriási lépés előtt áll a város, komoly cégek érdeklődtek, hogy letelepednének Nagykanizsán, tette hozzá.

A tervező-kivitelező Reaszfalt Kft. ügyvezetője, Erős Gábor a jelenlegi körforgalom építéséről jó hírekkel szolgált, hiszen várhatóan tartható lesz a határidő. Az új projektről elmondta: 25 ezer köbméternyi anyagot dolgoznak bele a töltésbe, 15 ezer négyzetméter útpálya épül, ehhez 1800 méter hosszan lesz közvilágítás és 1600 méteren ivóvíz-, illetve szennyvízvezeték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában