Sajtótájékoztató

2020.05.14. 07:00

Bölcsőde, rendelő, sportpark épül Nagykanizsán

A város már befejezett, valamint folyamatban lévő fejlesztéseiről is szó esett tegnap a polgármesteri hivatalban Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő közös sajtótájékoztatóján.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter és Balogh László a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila

Cseresnyés Péter leszögezte: a város az elmúlt időszakban komoly fejlesztésekre kapott lehetőséget. Az egyik forrás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), amely Nagykanizsának közel 8 milliárd forintot biztosít. Ebből többek között orvosi rendelők felújítása és ipari parki beruházások valósulhatnak meg. A másik nagy forrás pedig a Modern Városok Programja.

– Ebből az elmúlt időszakban elindult az egyik, talán legnagyobb volumenű beruházás, mégpedig a sportcsarnok, vagyis a Kanizsa Aréna építése – folytatta az államtitkár. – A Modern Városok Programja keretében több tízmilliárd forint fejlesztésről beszélhetünk, ugyanis a csarnokot még további előrelépések követik. Fontos erről beszélni, hiszen az elmúlt időszakban néhány vészmadár már azt hangoztatta, hogy milyen nehéz helyzetbe kerülnek a települések azzal, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel minden forrást a koronavírus-járvány mérséklésére fordít a kormány. Akkor, amikor ezek a bizonyos vészmadarak kárognak, figyelembe kell venni, hogy egyébként a másik oldalról lényegesen több lehetőséget kapnak nemcsak a nagyvárosok, hanem a kisebbek, sőt az apró települések is. Nagykanizsa egyértelműen fejlődik, hiszen a források rendelkezésre állnak – mondta Cseresnyés Péter.

Balogh László polgármester részletesen szólt a jelenlegi és a későbbiekben induló városi beruházásokról, azok készültségi fokairól. Mint elmondta: a Corvin utcai egykori idősek klubja helyén, az óvoda szomszédságában 24 férőhelyes bölcsődét alakítanak ki 237 millió forintból. Ezzel pedig hat új munkahelyet is teremt a város. Emellett az Egészségügyi Alapellátás fejlesztésére TOP-os pályázat keretében 244 millió forintot költenek három rendelőre. A Nagyrác utcai körzeti orvosi rendelő teljes felújítása már megtörtént. A tervek között szerepel még a Szent Imre utcai fogászati rendelő rendbetétele, valamint a Csengery utcán egy új házi gyermekorvosi rendelő, illetve védőnői szolgálat építése.

– A kanizsai ipari park fejlesztése ugyancsak lényeges eleme a városi beruházásoknak – tette hozzá a városvezető. – A város közel 3 milliárd forintos, iparterület-bővítést eredményező projektjének részeként hamarosan aláírjuk a második kivitelezői szerződését, mely újabb mérföldkő az életünkben. Jó hírből van még, hiszen elkészült a 178 négyzetméteres sportpark a Csónakázó-tó melletti közterületen, melynek átadó ünnepsége szintén a közeljövőben várható, így a megfelelő távolság betartásával és az eszközök fertőtlenítésével hamarosan használhatóvá válik a létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában