18 darab kültéri elemből áll

2020.05.16. 15:30

Az egészség megőrzéséhez járul hozzá: Sportparkot adtak át Nagykanizsán

Közel 17 millió forintból 176 négyzetméteren 18 darab kültéri elemből álló speciális felnőtt sportpark létesült a Csónakázó-tó mellett. Pénteken adták át.

Benedek Bálint

20200515, Nagykanizsa, Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár a nagykanizsai Csónakázó-tó melletti sportparkot adta át . Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen Balogh László polgármester beszédében elmondta: az önkormányzat, valamint a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. között született együttműködési megállapodás keretében egy úgynevezett „D” típusú sportpark épült.

– Városunk közösségének életében a Csónakázó-tó egyre kiemelkedőbb szabadidős szerepet tölt be – fogalmazott a városvezető. – Ezért rengetegen választják pihenésre és kirándulásra, de legalább annyian sportolási, edzési céllal. A koronavírus-világjárvány idején mindannyian rájöttünk, hogy az egészségünk milyen nagy érték, s talán ezzel hozzájárulhatunk a város lakosságának fittségéhez. A tó melletti játszótér a városlakók körében rendkívül népszerű, s most ezzel a kondiparkkal a szabadidős lehetőségek tovább bővültek. Ez a park a felnőtteket is mozgásra sarkallja majd.

 

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a kanizsaiak régi álma vált valóra azzal, hogy a Csónakázó-tó és környéke mára ennyi attrakcióval bír. Szerinte a helyieknek korábban sok elképzelése volt arról, hogy miként lehetne fejleszteni ezt a területet, s az eltelt tíz évben komoly beruházások tették színessé a szabadidős kínálatot.

– A tavat megkerülő körpálya kocogásra és kerékpározásra egyaránt alkalmas, a parton biciklis központ létesült és felújítottuk a modellezők bázisát – sorolta az előrelépéseket az országgyűlési képviselő. – Egy vállalkozónak hála szálláshelyek készültek, a bekötőút egy szakasza megújult, továbbá a kilátó is megújulhatott, ezekkel is az itt élő emberek kényelmét szolgáljuk. Van lehetőség további előrelépésre, ám azt nem szeretnénk, ha a pihenőövezet jellegét elveszítené ez a terület. A jövő fontos feladata lenne a nemzetközi hírű lovastusaverseny megtartása, hiszen lovasszakmai berkekben az egyik legjobb pályaként tartják számon az ittenit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában