Koronavírus Zalában

2020.05.15. 18:36

A Helikon és a Libás strand sétányként nyitva lesz, de a játszótereket még tilos használni Keszthelyen

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere pénteken adott ki közleményt a koronavírussal kapcsolatban.

zaol.hu

Nagy Bálint

Forrás: Facebook

Fotó: Nagy Bálint

Nagy Bálint pénteki tájékoztatójában azt írta: Keszthelyen hatósági házi karanténban van 72 fő, COVID 19 gyanú miatti elkülönítésben 20 fő, míg COVID 19 hatósági határozattal rendelkezik 5 fő. Eddig 20 személyt esetében történt feloldás.

A szociális ellátási rendszert eddig 223 keszthelyi lakos vette igénybe. Élelmiszer csomagokat, csekkbefizetéshez, gyógyszerkiváltáshoz segítséget továbbra is a Polgármesteri Hivatalban az [email protected] e-mail címen, vagy a 83/505-518-as telefonszámon lehet kérni. A polgármester közölte: A Keszthely Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog segítőcsoport továbbra is folytatja a szájmaszkok osztását a városban. Ha valakinek még nincsen mosható maszkja, igényelhet az Ifjúsági Kerekasztal tagjainál a: 0620/26-26-796-os telefonszámon, vagy felkeresheti a Keszthely Összefog segítőcsoportot a facebookon, vagy a 0620/34-88-750-es telefonszámon.

Hétvégén mind a Helikon, mind a Libás strand sétányként nyitva lesz, ám Nagy Bálint arra kér mindenkit, tartsák a távolságot és viseljenek maszkot. A közleményben kitér arra is, hogy a város buszmegállóit ezen a héten is minden nap fertőtlenítették a GESZ munkatársai. A játszóterek, fitnesz parkok használata a hétvégén még tilos, ám jövő heti fertőtlenítés után már szabadon használhatóak lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában