Koronavírus Zalában

2020.04.08. 07:00

Utalványokat adnak Óhídon

Az Óhídra külföldről hazatérőket személyes beszélgetéssel sikerült meggyőzni az otthoni karantén jelentőségéről, fontosságáról. Most már nyugalom van a faluban, mindenki megértette, hogy mit jelent a rendkívüli helyzet, mondta Nagy Miklós polgármester.

Szalay Csaba

A falugondnok és a házi segítségnyújtó mellett egy közmunkás is részt vesz az idősek ellátásában. A múlt héttől élelmiszer-vásárlási utalványt adnak annak, aki rossz helyzetbe került.

Ha sikerül megfelelő minőségű anyagot találni, akkor a helyiek részére elkezdik a maszkok varrását, a munkát az egyik képviselő szervezi. Egyre többen veszik igénybe a szociális étkeztetést. Jelenleg naponta 90 főnek főznek. Az ételt a falugondnok viszi ki a házakhoz.

A képviselő-testület a rendkívüli helyzetben is segíti a polgármester munkáját, üléseket nem tartanak, de telefonon, interneten keresztül tartják egymással a kapcsolatot, számolt be róla lapunknak Nagy Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában