Koronavírus Zalában

2020.04.23. 09:00

Továbbra is elérhető a „Távszem” szolgáltatás

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel március közepétől a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete szünetelteti személyes ügyfélszolgálatát. Viszont ha a tagok segítségre szorulnak, telefonon és e-mailben elérhető a szervezet.

Benedek Bálint

Lukács Gyuláné, az egyesület irodavezetője szerint mindenkit, így az ellátási körükbe tartozókat is érinti a járvány, ám ez idáig szerencsére komolyan és fegyelmezetten vették az akadályokat. A sorstársaik betartják a törvény által előírt korlátozásokat.

- Ellátásuk megoldott, mivel a legtöbben családban élnek – folytatta az irodavezető. – Aki mégis segítségre szorulna, őt a lakóhelye szerinti önkormányzatokhoz irányítjuk, mivel érdemi segítséget ott kaphatnak. Többek között Nagykanizsa polgármesterének felhívását is közzétettük az általuk ismert honlapunkon. Önkénteseink elsősorban időskorúak, ezért az ő segítségükre most nem számíthatunk.

- A tagok életéből hiányoznak a vidám találkozások, a közösségi programok, melyek segítenek átvészelni a napi problémákat, a fogyatékosságból eredő hátrányok leküzdését. De az okostelefonnal működtethető népszerű „Távszem” szolgáltatás, vagyis a távoli segítségnyújtás látássérült emberek számára a nap 24 órájában továbbra is elérhető – mondta az irodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában