Az útfelújításon kívül csak kisebb karbantartásokra jut idén

2020.04.28. 08:00

Nem bírta el a terhelést a Jókai út burkolata Kozmadombján

Nem halogatható tovább a Jókai út egyik szakaszának felújítása, ezért a Magyar Falu Program keretében erre nyújt be pályázatot az önkormányzat. Ezenkívül kisebb munkálatok várhatók csak idén a hivatalosan 37 fős, de valójában kevesebb mint 30 lakosú településen.

Gyuricza Ferenc

Kámán János a Jókai út megsüllyedt burkolatát mutatja

Fotó: Gyuricza Ferenc

Kámán János polgármester elmondta: sem a koronavírus-­járvány miatt kialakult helyzet, sem a település anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé, hogy ennél nagyobb volumenben gondolkodjanak.

– Több fontos programot valósítottunk meg az elmúlt években: rendeztük a temető környezetét, a rendkívül forgalmas 86-os út melletti falurészben pedig felújíttattuk a járdát – foglalta össze a község önkormányzati vezetője. – Mindeközben új problémával is szembesülnünk kellett, hiszen a Jókai út azon szakaszán, amely néhány lakóépülethez vezet, olyannyira megsüllyedt a burkolat, hogy ahhoz a további minőségromlás megakadályozása érdekében mindenképpen hozzá kell nyúlnunk.

Kámán János a Jókai út megsüllyedt burkolatát mutatja
Fotó: Gyuricza Ferenc

Kámán János hozzátette, hogy körülbelül 300 méter hosszú és 2,5 méter szélességű szakaszról van szó, amely annak idején megfelelő útalap nélkül készült. A csekély személyforgalmat elbírta, ám az utóbbi időben rendszeresen közlekedik rajta a hulladékszállító jármű is, emiatt nyomvályúsodott, megsüllyedt a bur­kolat. Az állapotokat jól tükrözi, hogy a vékony aszfaltot még a növényzet is áttörte.

– Számításaink szerint mintegy 6,5 millió forintra lenne szükség a felújításhoz, ennek az összegnek az előteremtéséért a Magyar Falu Programhoz nyújtunk be pályázatot – magyarázta tovább a polgármester. – A kötelezően ellátandó feladatainkon túl emellett kisebb fejlesztési-karbantartási munkálatokat tudunk csak tervezni 2020-ra, így az önkormányzati épület külső szigetelésében és festésében, párkányainak kiemelésében, valamint a garázskapu cseréjében gondolkodunk. Utóbbiakat önerőből is meg tudjuk valósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában