lelki egészség

2020.04.02. 12:00

Lélekerősítő szolgálatot indított a veszprémi főegyházmegye

Lelki egészség szolgálatot indított a nyugat-balatoni térséget is felölelő veszprémi érsekség családpasztorációs irodája.

Péter Árpád

Mint a főegyházmegye tudatta, a segítő szakemberek a kialakult járványügyi helyzetben támogató beszélgetések lehetőségét ajánlják fel online fórumokon az arra rászorulóknak. Rengeteg tanáccsal látnak el most mindnyájunkat, s ezek segíthetnek is, viszont a személyes beszélgetést semmi sem pótolja, ha az erőnk végénél vagyunk, fogalmaz a közlemény. A veszprémi érsekség tájékoztatója leszögezi, az új helyzet a lelkileg és mentálisan edzett embertársaink számára is kihívást jelenthet.

Ugyanakkor bárki kerülhet krízisbe: a megváltozott életkörülmények, a veszteségek, a napi rutin és a megszokott munka, az aktivitás hiánya, a gyerekekről való gondoskodás, a szülőkért való aggodalom mind-mind szorongást, frusztrációt, elkeseredést válthat ki, és a bezártság is felőrli a lelkierőt.

-Erőnket veszíthetjük, hitünk is válságba kerülhet, gyengülhetnek eddigi kapcsolódási pontjaink, az otthon maradtakkal fokozódhatnak a konfliktusok, türelmetlenebbekké válhatunk. Ez a jelen helyzetben normális reakció, hosszú távon való fennmaradása pedig nagyon kimerítő lehet, rontva életminőségünket, kedélyállapotunkat-, öszszegzi az érsekség a lehetséges veszélyeket. A Lelki egészség szolgálat a lelki megpróbáltatások feldolgozásában szeretné segíteni a rászorulókat támogató beszélgetésekkel. Jelentkezni a Családpasztoráció Veszprém Facebook-oldalon, vagy a mentallelkigondozo@gmail. com ímélcímen lehet. A szolgálat munkatársa 24-48 órán belül felveszi a kapcsolatot a bajban lévővel, amit három online beszélgetés követ egy szakemberrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában