A zártkerti fejlesztéseknél kapnak feladatot a résztvevők

2020.04.22. 13:00

Folytatódik a Start-program Söjtörön

Tizenkét embernek ad munkát a faluban a Start mintaprogram újabb fejezete, a résztvevők ezekben a napokban az öreghegyi önkormányzati vendégház fejlesztésénél tevékenykednek.

Varga Andor

A vendégház előtt 200 négyzetméteres, térkövezett parkoló épül

Fotó: önkormányzat

Könyves Gábor polgármester elmondta: a dolgozók bérére 13 millió forint támogatás érkezett, illetve 6 millió forintot kaptak eszközök beszerzésére is. A munkatársak jelenleg a vendégháznál a feljáró út és a parkoló kialakításán dolgoznak, a kivitelező Tüske Attila egyéni vállalkozó vezetésével. Erre célra (valamint a vendégház külső felújítására) a Lea-der-program keretében szintén pályázati forrást, összesen 11 millió forintot sikerült elnyerni. Az épület rekonstrukcióját helyi vállalkozó, Hozbor Tamás végzi el.

A vendégház előtt 200 négyzetméteres, térkövezett parkoló épül
Fotó: önkormányzat

– A közfoglalkoztatottaknak később a zártkerti fejlesztések további lépéseinél találunk feladatot – részletezte a polgármester. – Turistautak kialakítása kezdődik rövidesen a térségben. Ezek közt lesz, ami Pusztaszentlászlóval, az ottani horgásztóval köti össze a szőlőhegyet, de tervezünk kijelölni utat a vasvölgyi vaditatóhoz, valamint a Gene-hegyi kápolnához is. Még a járvány előtt sikerült felújítani 1,2 kilométernyi hegyi utat, egy további fontos fejlesztést, az egyhektáros önkormányzati gyümölcsös létesítését viszont el kellett halasztanunk. Itt az őshonos fák telepítése széles körű helyi társadalmi összefogással valósul majd meg, az újabb tervek szerint valamikor ősszel. Ez a késedelem azonban talán még használ is az ügynek, a csemeték így talán könnyebben erőre kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában