2021-ben rendezik majd meg

2020.04.23. 16:00

Elmarad idén a Hód napja vetélkedő is Iklódbördőcén

Idén a koronavírus-járvány miatt elmarad a június negyedikei nemzeti összetartozás napjához kapcsolódó, Hód napja elnevezésű természetjáró akadályverseny és gyalogtúra a Kerka-mente Naturparkban.

Korosa Titanilla

A természetjáró akadályverseny egyik tavalyi állomásán Lelkes András természetvédelmi őr adott feladatot a diákoknak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A programot ezen a nyáron már tizenkettedik alkalommal szervezte volna meg zalai és szlovéniai magyar általános és középiskolások számára a Zalai Földrajzi Társaság, illetve az iklódbördőcei önkormányzat.

A természetjáró akadályverseny egyik tavalyi állomásán Lelkes András természetvédelmi őr adott feladatot a diákoknak Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Dr. Gyuricza László, a zalai társaság elnöke, a program fő szervezője arról tájékoztatta lapunkat, hogy idén, Trianon 100. évfordulójához kapcsolódva, különösképp készültek a versenyre, új programokkal, pazar ajándékokkal várták volna a diákokat, illetve az őket felkészítő pedagógusokat. Ám a járvány, mint az élet minden területén, itt is közbeszólt. A szervezők a Hód napja őszre halasztásának nem látták volna értelmét, hiszen abban az időszakban a tanévkezdés miatt sokasodnak a feladatok a diákok és tanárok számára is.

De hogy ebben az évben se maradjanak az érdeklődők teljesen hódélmények nélkül, érdemes a társaság honlapján nosztalgiázni, a korábbi évek versenyei során készült fotókat nézegetve feleleveníteni az elmúlt viadalok érdekes pillanatait. És nem utolsósorban böngészni az eredményeket, illetve az iskolák, tanárok összesített rangsorát. A következő Hód napját így 2021-ben rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában