Kérés a hazatérőktől

2020.03.18. 09:00

Vállaljanak önkéntes karantént a külföldről hazaérkezők

Farkas Szilárd letenyei polgármester azt kéri a településre Ausztriából most hazatérő, vagy már hazatért külföldön munkát vállalóktól: vonuljanak két hétre önkéntes karanténba.

Horváth-Balogh Attila

Minszk, 2020. februr 28. Egszsggyi maszkot visel egy n egy minszki krhznl 2020. februr 28-n, amikor megjelent a tdgyulladst okoz j koronavrus Fehroroszorszgban. A fertzst eddig egy embernl llaptottk meg. Vilgszerte 53 orszg tbb mint 83 ezer ember betegedett meg a jrvnyban, a hallos kimenet esetek szma meghaladja a 2800-at. MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Forrás: MTI / EPA / Taccjana Zenkovics

Fotó: MTI / EPA / Taccjana Zenkovics

A polgármester a legnagyobb közösségi portálon együttműködést kér az Ausztriából hazaérkezőktől, különösen azoktól, akik Tirol tartomány Ischgl, Kappl, St. Anton am Arlberg, See és Galtür településén, vagy Heiligenblutban jártak és március 3-án, illetve azt követően hagyták el ezeket a településeket.

– Azt kérem az érintettektől, hogy a távozás napjától számított 14 napig helyezzék magukat önkéntes karanténba az otthonukban – mondta Farkas Szilárd. – Ugyanis akik nem fertőzöttek, lezárt területről érkeztek és a hatóság nem kötelezte őket házi karanténra, azok számára javasolt a 14 napos önkéntes karantén. Kérjük az Ausztriából most hazatérőktől, hogy ebben a két hétben még a családtagokkal való érintkezést is kerüljék. Tudjuk, hogy ez nagy lemondással jár, de szükség van rá, nemcsak az érintettek szerettei, hanem az egész közösség érdekében. Emellett telefonon vegyék fel a kapcsolatot a járási hivatal népegészségügyi osztályával.

Kanizsára is sokan hazatértek a napokban Ausztriából is, és a lapunkhoz eljutó jelzések szerint a városlakók körében ellenérzéseket is kivált, hogy sokan közülük nem maradnak otthon önkéntesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában