Szépen s tisztán magyarul

2020.03.06. 07:00

Szép magyar beszéd verseny: zalaegerszegi és keszthelyi győzelem született a megyei fordulón

Zalaegerszegi és keszthelyi győzelem született a Szép magyar beszéd verseny idei megyei fordulóján.

Szabó Zsófia

Mint arról csütörtökön beszámoltunk: idén a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolája adott otthont a Szép magyar beszéd verseny megyei fordulójának. A megmérettetésen, amely írásbeli és szóbeli részből állt, harmincegy középiskolás fiatal vett részt a megye számos pontjáról. A gimnazista kategóriában végül

Weinhoffer Péter, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium diákja lett a legjobb, akit Vass Szilvia pedagógus készített fel a versenyre. Második helyen a kanizsai Batthyány-­gimnázium tanulója, Balogh­né Harkány Judit tanár diákja, Kovács Beatrix végzett. Harmadik Varga Veronika, a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákja lett, akinek felkészítő tanára Vakherda Erzsébet volt.

A szakképző iskolásoknál Pfluger Amelita győzött, a keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumból. Felkészülését Csiza Tünde tanár segítette. Második Kárándi Balázs, a ZSZC Ganz Ábrahám Szakgimnáziumának tanulója lett, Seregélyesné Cselenkó Annamária pedagógus diákja. Harmadik helyezést pedig Kovács Virág, a zalaegerszegi Csány László Szakgimnázium tanulója ért el. Felkészítő tanára Dömötörfi Nóra volt.

A versenyen legjobb helyezést elért fiatalok áprilisban a Győrben megrendezendő országos döntőn képviselik a megyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában