Keszthely összefog

2020.03.18. 07:00

Maradj otthon! Vigyázzunk egymásra!

Maradj otthon! Vigyázzunk egymásra! E két jelmondat jegyében indult el a Keszthely összefog nevű Facebook-csoport.

Keszey Ágnes

A segítő szándékú és segítségre szoruló embereket összefogó közösség azért jött létre, hogy könnyebben lehessen koordinálni a felajánlásokat és az igényeket. A csoport kedd délután 955 fővel működött, azóta ez a létszám – az elmúlt napok tapasztalatai alapján – vélhetően emelkedett.

– A leggyakoribb felajánlás a bevásárlás, a gyógyszerkiváltás, a kutyasétáltatás. Próbáljuk abba az irányba terelni a felajánlásokat, hogy mindenki a saját környezetében élőnek segítsen, mert nyilván bizalom is kell mindehhez, jó, ha ismerik egymást az együttműködő emberek – mondta Fábiánné Figder Nikolett, a csoport vezetője.

Kifejtette, hogy az egymásra figyelés fontos, de a céljuk az, hogy minél kevesebben mozduljanak ki otthonukból. A közösségi oldalon arról írt, hogy mindenki felelősséggel, átgondoltan nyújtson segítséget, nehogy pont ezzel vigyük a bajt az idős emberekre. Ehhez gyakorlati jó tanácsokat is megfogalmazott az oldalon.

A kezdeményezést a város polgármestere is üdvözölte a közösségi oldalon.

– Az önkormányzat és érintett szervezetei és intézményei felkészültek a járvánnyal kapcsolatos helyzetre. Természetesen mindig jó és hasznos, ha civilek is támogatják a közös ügyet – emelte ki Nagy Bálint.

Elmondta, hogy az önkormányzat is segíti a rászorulókat a mindennapi életben, s kifejezte köszönetét a civil segítőknek. Szólt a kockázatokról is: például a gyermek vagy gyermekek felügyeletének felajánlása, főként idősek részéről veszélyforrás.

Zala megye összefog a bajban címmel gyűjtjük a segítő szándékú csoportokat, személyeket: itt található cikkünk!

További, koronavírussal kapcsolatos megyei vonatkozású cikkeink ITT olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában