inkább a hulladékgyűjtő udvarokat ajánljuk

2020.03.03. 13:57

Lehet-e egyáltalán legálisan hulladékot égetni a kertben?

A tavasz beköszöntével indul a növényi maradványok égetése, ám vannak szabályok.

zaol.hu

Azzal talán senkinek sem mondunk újat, hogy a szabadtéri szemétégetés mennyire környezetszennyező, ráadásul tilos, ám azt kevesen tudják, hogy a növények, nyesedékek égetése sem engedélyezett.

- Az ágak, levelek égetése ugyanúgy tilos, mint a szemété – árulta el érdeklődésünkre Tánczos Zsolt környezetvédelmi szakreferens – Egyedül október 15. és április 15. között lehet, de kizárólag akkor, ha nem lehet komposztálni vagy a növény beteg – tette hozzá.

Ekkor merül fel a kérdés: hová tudjuk elszállítani a felesleges maradványokat? A szakértő elmondta, természetesen van ingyenes lehetőség.

- Igénybe vehetőek a hulladékgyűjtő udvarok – Zalaegerszegen például a Zala Pláza mögött –, ahol lakóingatlanonként 10 köbméternyi nyesedéket vesznek át. Továbbá a közszolgáltató díjmentesen biztosít hulladékgyűjtő edényeket is, amelyeket heti, illetve kétheti rendszerességgel ürítenek, de igény esetén, bizonyos összegért komposztálót is lehet kérni.

Az Ön szomszédja is égetett már illegálisan szemetet? Ossza meg velünk tapasztalait a [email protected] e-mail címen!

Kiemelt képünk: illusztráció, pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában