Boldog nőnapot!

2020.03.08. 07:00

Kukásautót vezet az ötgyermekes anya Zalabéren

Bár vannak jellegzetesen férfi- és női munkának tartott tevékenységek, akadnak meglepő kivételek. Ilyen a bátor Kispálné Németh Mónika, aki a Zalaispa Zrt. egyetlen női gépkocsivezetője, aki a lakossági kommunális hulladék gyűjtésében vesz részt.

Arany Horváth Zsuzsa

A róla készült fotóval kíván szerkesztőségünk is minden hölgynek, lánynak, anyának, nagymamának minden jót, nem csak nőnapra.

Fotó: Katona Tibor

Találkozásunknak a nőnap adott apropót, hiszen a munkahelye hívta fel a szerkesztőségünk figyelmét, hogy a közelgő ünnep alkalmából pénteken köszöntik őt a munkatársai. A zalabéri telephelyen a férfi sofőrök közül Benkő Csaba képviselte az erősebbik nemet, a virágcsokor átadására vállalkozva. Ez persze sokkal kellemesebb elfoglaltság volt mindkettejük számára, mint a 8 tonnás szemétszállító monstrumok vezetése – esetenként úttalan utakon manőverezve, tolatgatva.

A róla készült fotóval kíván szerkesztőségünk is minden hölgynek, lánynak, anyának, nagymamának minden jót, nem csak nőnapra.
Fotó: Katona Tibor

– Öt gyermekem van, amikor lejárt a gyermekgondozási segély, kerestem a lehetőségeket, így került szóba ez a munka – mondta Mónika, akinek a legnagyobb gyermeke 18, a legkisebb 10 éves. – Letettem a C kategóriás gépjárművezetői vizsgát, nekivágtam. Sokat segítettek a kollégák, az autókon szolgálatot teljesítők, és a férjem is, aki kamionsofőr. Őt többször elkísértem korábbi külföldi, olaszországi, auszt­riai útjaira, így volt némi tapasztalatom, jól megfigyelhettem a nagy járművek viselkedését, hiszen a férjem mesterien űzi ezt a foglalkozást. A Zalaispa legtöbb területén jártam már, a kihívás a szűk hegyi utak járása, meg az, hogy néha rám csodálkoznak itt-ott, jé, egy szőke nő ül a kukásautó volánjánál.

A kukásautó vezetése nem könnyű feladat, a vállalat megbecsüli munkatársait, hiszen a könnyebb munka hamar elcsábítja őket. Mónika másfél éve dolgozik itt, ahogy mondja, családias, barátságos a légkör, jó kis csapattal dolgozhat együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában