Az útfenntartók márciusban téli üzemmódban

2020.03.25. 07:00

Kedd reggelre újra síkosak lettek a zalai utak

Hétfőn kora este az egész megyében megeredt a hó. Nem esett sok, de arra „jó” volt, hogy ebben az amúgy is rosszkedvű időszakban sokaknak az éjszaka folyamán munkába kelljen állniuk.

Hajdu Péter

Pedig már tavasznak kellene lennie…

Fotó: Pezzetta Umberto

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. újra téli üzemmódra váltott, 12 órás váltások mellett 24 órás szolgálattal dolgozva. Mórocz Józseftől, az állami közútkezelő megyei igazgatójától megtudtuk: mind az öt zalai üzemmérnökségük területén dolgoztak keddre virradó éjszaka. Az igazgatóság valamennyi saját gépét igénybe vette a síkosságmentesítés. Néhány helyen a hóekét is feltették, de arra jellemzően nem volt szükség. Folyamatos volt a síkosságmentesítés a főutakon és a forgalmasabb mellék­utakon, illetve szakaszosan a veszélyes kanyarokban és útszakaszokon is.

Pedig már tavasznak kellene lennie…
Fotó: Pezzetta Umberto

Az utakról legfeljebb egy centiméteres hóvastagságot jeleztek a szakemberek, ez csak a síkossághoz volt elég.

Az éjszaka során az M7-es és az M70-es csomópontjának közelében egy kamion jobbról előzve a közútkezelő gépe elé vágott, és a munkagépben anyagi kár keletkezett. Személyi sérülés nem történt.

A zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft. üzletágvezetője, Kovács Mihály érdeklődésünkre elmondta: éjjel 1 órakor kezdték a havas műszakot, és öt kis traktorukkal reggelig sóztak, bejárva a kezelésükben levő járdákat, tereplépcsőket, buszmegállókat az egész városban.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában