későbbi időpontra tűzik ki

2020.03.10. 07:00

Jelölt hiányában elmarad a választás Dobriban

Jelölt hiányában elmarad a március 22-ére kiírt időközi polgármester-választás a faluban, a voksolást egy későbbi időpontra tűzik majd ki – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapjáról.

MTI

Novák Anett, a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként elmondta: Dobri korábbi polgármestere, a települést 2006 óta irányító Horváth Albin (független) személyes indokokra hivatkozva tavaly év végi hatállyal lemondott a posztjáról. A helyi választási bizottság március 22-ére írta ki az időközi választást, addig a települést a jelenlegi alpolgármester irányítja.

A helyi választási bizottság Dobri honlapján közzétett jegyzőkönyve szerint az időközi voksolásra február 17-ig jelentkezhettek volna jelöltek. A bizottság a határidő lejárta után úgy döntött: a választás elmarad, mert azt jelölt hiányában nem lehet megtartani. A határozat szerint az újabb időpontról később döntenek.

Dobriban a tavaly októberi voksoláson az NVI adatai szerint a 144 választópolgár közül 109-en szavaztak, és Horváth Albin 78 vokssal nyert.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában