Szájmaszkokat varrna

2020.03.19. 13:10

Ingyenesen varr és ad egészségügyi dolgozóknak szájmaszkokat egy vállalkozó házaspár Keszthelyen

Krokker Mónika és férje, Krokker Gábor szerda délután tették közzé a közösségi oldalon felajánlásukat, s csütörtök reggelig már több mint hatszáz maszkra jelezték is igényüket a városból és a térségből.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

Beszélgetésünk közben folyamatosan csengett a telefonjuk, volt, aki személyesen kereste fel őket, érkeztek az üzenetek. Az egészségügyi dolgozókat segítik, de a szociális szférában és idegenforgalomban dolgozók, idősek, betegek is igényelnék a maszkot.

Fotó: Keszey Ágnes

-Az egészségügyi dolgozókon, akik értünk vannak és ki vannak téve a fertőzésnek mi így tudunk segíteni. Ameddig erőnk és kapacitásunk engedi, varrjuk a maszkokat. Sűrű szövésű vászonból készülnek,a két réteg közé lehet tenni nedves vagy fertőtlenítő kendőt- mondta a Creative Textil Stúdió képviseletében Krokker Mónika. Hozzátette: szeretnék, ha példájukat mások is követnék: azok a varrónők és varrni tudók, akiknek van kapacitásuk, készítsenek ingyenes maszkokat.

Fotó: Keszey Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában