Koronavírus Zalában

2020.03.19. 07:00

Hévízi Tófürdő: csak a fedett rész működik, az is korlátozásokkal

Ideiglenesen felfüggesztette a működését a Tófürdő, a fedett részleg azonban – korlátozásokkal – továbbra is fogadja a gyógyulni vágyókat.

ZH

Szerda délelőtt sorban álltak a Festetics Fürdőháznál azok, akik a bérletüket akarták visszaváltani

Fotó: ZH

Tegnap már üres volt a Tófürdő, amit a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház dolgozói továbbra is karbantartanak, hiszen a természetvédelmi szabályoknak megfelelően az állapotát meg kell őrizni. Délelőtt a Festetics Fürdőház előtt kisebb sor állt, a várakozók a megvásárolt bérleteket váltották vissza, amire március 22-ig van lehetőség a pénztárában 9 és 12 óra között.

Tudósítónk a helyszínen azt tapasztalta, a gyógykórház a megszokott módon működik. Mint megtudtuk, a betegfelvétel előtt az intézmény munkatársai részletesen felveszik a kórelőzményt, s külön is kitérnek arra, hogy aki érkezik, találkozhatott-e a koronavírus-fertőzés szempontjából kritikusnak tekinthető emberekkel, vagy járt-e veszélyesnek minősülő helyen. Csak azután foglalhatja el helyét a páciens, ha ott tartózkodása nem hordoz veszélyeket. Hasonló a kontroll a járóbetegek, a környék szálláshelyeiről érkező vendégek esetében is, akik kezelésre érkeznek a fedett fürdőbe.

Szerda délelőtt sorban álltak a Festetics Fürdőháznál azok, akik a bérletüket akarták visszaváltani
Fotó: ZH

Lapunk úgy tudja, az intézmény az úgynevezett elsődleges rehabilitációra érkezőket fogadja, a programozott, halasztható kezeléseket későbbi időpontra tervezik, főként a 65 év felettiek esetében. A fedett fürdőben – annak érdekében, hogy egy időben minél kevesebben tartózkodjanak a létesítményben – délelőtt a kórházi fekvőbetegeket, délután pedig a járóbetegeket, a kívülről érkezőket gyógyítják.

Az állami tulajdonú intézmény vezetőségének közlése alapján a hévízi önkormányzat a hét elején tudatta: a belépés optimalizált, a fedett fürdőben egyidejűleg csak nyolcvanan tartózkodhatnak, a szauna- és wellnessrészleg pedig nem működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában