63 bormintát küldtek be

2020.03.10. 13:00

Borokkal versenyeztek Pacsán

Szombaton rendezte meg a kisvárosban az idei borversenyt az önkormányzat a Városvédő és Városszépítő Egyesülettel.

ZH

A verseny főszereplői: Oláh György (balról), György Ferenc, Kelemen Józsefné, a városvédő egyesület elnöke, Horvat Janez, Lugosiné Szekeres Katalin és dr. Pálfi Dénes

Fotó: ZH

A megmérettetésre a szőlősgazdák 63 bormintát küldtek be, az értékelés a dr. Pálfi Dénes vezette, György Ferenc és Horváth Janez összetételű zsűri feladata volt. A Váró étteremben a program kulturális műsorral kezdődött; fellépett a Napsugár Óvoda néptánccsoportja, valamint a szülői munkaközösség táncosai, őket követve a Szivárvány Dalkör adott elő bordalokat.

A verseny főszereplői: Oláh György (balról), György Ferenc, Kelemen Józsefné, a városvédő egyesület elnöke, Horvat Janez, Lugosiné Szekeres Katalin és dr. Pálfi Dénes Fotó: ZH

Köszöntőjében Kelemen Tamás polgármester kitért arra, hogy a műemlék hegyi kápolna előtti út 200 méteres szakasza kap idén aszfaltburkolatot, segítve a hegyhát megközelítését.

A zsűri értékelése alapján kiugró eredmények születtek, mert a borok kétharmada aranyérmes minősítést kapott. A 36 fehérborminta 24 arany, 6 ezüst és 6 bronz minősítést ért el. A 27 vörösborminta között 18 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzminősítést osztottak ki. A hagyományokat követve idén is megválasztották a Város borát és az Est borát. Az előbbi címet Oláh György cserszegi fűszerese nyerte el; a zsűri kiugró minőségűnek, mestermunkának értékelte. Az Est bora minősítést Lugosiné Szekeres Katalin 2018-as évjáratú cabernet sauvignonja érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában