Vidéki települések értékei

2020.02.04. 10:00

Zalaszombatfa célja, hogy bekerüljenek a térség szállodáinak kínálatába

A szlovén–magyar határ menti hetési falvak értékeivel, látnivalóival és a települések nyújtotta lehetőségekkel ismerkedtek a napokban egy határon átnyúló idegenforgalmi program résztvevői.

Korosa Titanilla

A résztvevők a Barátság parkban, a Határtalan madár emlékmű előtt Fotó: Korosa Titanilla

Magyar részről Vas és Zala megye érintett a turisztikai projektben, megyénkből a Zalai Falvakért Egyesület a partner. A szervezet vezetője, Szeder-Kummer Mária beszélt a találkozó okairól, céljairól:

– A program tavaly indult, és jövő februárban zárjuk majd – kezdte. – Lényege, hogy vidéken óriási értékek vannak, gondolunk itt a tájra, a kulturális és szellemi örökségre. Úgy véljük, fontos lenne, hogy az ilyen turisztikai szempontból is jelentős értékek bekerüljenek a szállodák kínálatába, ennek megvalósítását tűztük ki célként magunk elé. Ez egy mintaprojekt, hiszen korábban nem valósult meg hasonló. Zalai részről a kiválasztás során bekerült a programba a kehidakustányi tájház, illetve nevezett a Lenti és Térsége Turisztikai Egyesület a Mesés Hetés Zöldút programra és a tájegység helyi értékeire építve.

A résztvevők a Barátság parkban, a Határtalan madár emlékmű
előtt Fotó: Korosa Titanilla

A fejlesztési műhely résztvevői az ismerkedés mellett átbeszélték a lehetőségeket is, amelyeket ez a program adhat.

– Egyesületünk támogatja majd rendezvények lebonyolítását, amelyek megjelenhetnek a programba bekapcsolódó kehidakustányi szálloda és a lenti Thermal Hotel Ba­lance kínálatában – tette hozzá. – Tervezünk eszközbeszerzést is, valamint nagyon fontos a marketingtevékenység, amely a tájházak útja programot megismerteti a közönséggel.

A résztvevők ellátogattak a rendezvényeknek is helyet adó, határ menti Barátság parkba, valamint megtekintették Gáborjánházán a Helyi Értékek Házát, majd Zalaszombatfán a szőttesmúzeumot, és a hetési fumut, a baba alakú kalácsot is megkóstolták.

Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere pedig arról tájékoztatott, hogy terveik szerint ősszel hetési vásárt tartanak Bödeházán, kézművesekkel, helyi termelőkkel. Hosszú távon az lenne a céljuk, hogy a turizmusból adódó lehetőségeket kihasználva a helyben élők jövedelemhez jussanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában