Csodakutya versben és valóságban

2020.02.29. 11:30

Terápiás kutyusok vendégeskedtek a Halis-könyvtárban

A Zalai Kutyabarátok Egyesületének párosa, Nagy Kata és Agg Viktória volt a Halis István Városi Könyvtár vendége tegnap délután, illetve hozták magukkal a két terápiás kutyust, Zarát és Szofit is.

Horváth-Balogh Attila

Németh Nimród barátkozik Nagy Kata Zara nevű labrador kutyájával. A háttérben Agg Viktória és Szofi Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A labradorok és gazdáik küldetéssel érkeztek a bibliotékába: az volt a feladatuk, hogy játékos élményfoglalkozás keretében hozzák közelebb a gyerekekhez a könyveket, az olvasást – illetve, nem utolsósorban, a kutyusokat.

Németh Nimród barátkozik Nagy Kata Zara nevű labrador kutyájával.
A háttérben Agg Viktória és Szofi Fotó: Szakony Attila

– Tavaly már próbálkoztunk kutyás foglalkozással az intézményben, akkor egy Pedro névre hallgató uszkár járt nálunk – bocsátotta előre Szabó Eszter gyermekkönyvtáros. – Úgy tudom, azóta ő „nyugdíjba vonult”, ezért most új kutyákat kellett keresnünk, hogy megismételhessük a tavalyi, igen sikeres foglalkozást. Benke Dániel kollégámon keresztül jutottunk el Vikihez és Katához. Tudjuk, hogy a gyerekek nagyon szeretik az állatokat, ezen belül a kutyákat és a kutyás meséket, regényeket, s azt gondoljuk, sokuk számára ez egy páratlan lehetőség arra, hogy megismerkedjenek négylábú barátainkkal élőben is.

A vendégek egyike, Nagy Kata kérdésünkre elmondta, hogy Csoóri Sándor Csodakutya című verse jelentette az alapot a játékos, interaktív foglalkozáshoz. A többi pedig az igazi csodakutyákon múlt, Zarán és Szofin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában