elismerés

2020.02.05. 07:00

Kiváló ifjú programozók kaptak díjat a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán megrendezett PEN-droid országos programozói versenyen a Cserháti Szakképző Iskola csapata a második bajnoki címének örülhetett.

Benedek Bálint

A Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán a közelmúltban megrendezett, középiskolásoknak szóló PENdroid országos programozói verseny döntőjében a nagykanizsai Cserháti Sándor Szakképző Iskola „Cseri-Tech” elnevezésű csapata az első helyen végzett. A diákok és felkészítő tanáruk: (a képen balról ) Birkás Zoltán, Tánczos János, Kővári Kolos és Gábris Jácint tegnap a szakképző iskolában a jó szereplést elemezte Fotó: Szakony Attila

Most és két évvel ezelőtt is a Birkás Zoltán, Tánczos János és Kővári Kolos összeállítású gárda győzött. Az intézmény büszke lehet a tanítványaira, hiszen eddig minden döntőbe bekerültek. A „Cseri-Tech” fantázianéven induló csapatot Gábris Jácint tanár készítette fel, aki tegnap az iskolában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kétfordulós kvalifikációs szakaszban két különböző androidos alkalmazást kellett a csapatoknak elkészíteni. A központi téma a víz, illetve a víz által kinyerhető energia volt.

A Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán a közelmúltban megrendezett, középiskolásoknak szóló PENdroid országos programozói verseny döntőjében a nagykanizsai Cserháti Sándor Szakképző Iskola „Cseri-Tech” elnevezésű csapata az első helyen végzett. A diákok és felkészítő tanáruk: (a képen balról ) Birkás Zoltán, Tánczos János, Kővári Kolos és Gábris Jácint Fotó: Szakony Attila

Mindhárom diák a távközlési ágazat tanulója. A csapattagok az egyéni felkészülés mellett külön foglalkozásokon gyakoroltak a versenyre.

– Háromféle logikai játékot készítettünk, melyek feladatait néhány másodperc alatt kellett a lehető legpontosabban megoldani – elevenítették fel a diákok. – Az egyikben arra kértük a felhasználót, hogy egy apró figura bal kezére vagy jobb lábára kattintson. A másik feladatban szavak fordított verzióit kellett megtalálni, a harmadikban speciális rendszer szerint kreálhattak mosolyt a játékosok.

Gábris Jácint elmondta: egyik szeme sír, a másik nevet, amikor arra gondol, hogy a fiatalok kirepülnek az iskolából, de már elkezdték kinevelni az utánpótlást, így remélhetőleg még sokáig eredményesen szerepelhetnek a nagykanizsai viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában