Kirándulásokat is terveznek idén

2020.02.10. 08:00

Évet értékelt a polgári egylet Letenyén

Évértékelő és évindító rendezvényét tartotta szombaton a Letenyei Polgári Egylet, már negyedik alkalommal.

Korosa Titanilla

Aigner Géza plébános, Somogyi Tibor önkormányzati képviselő, Végh László, az egylet titkára, Cseresnyés Péter és Vida László

Fotó: Korosa Titanilla

A zenés vacsorával egybekötött program elején Vida László, a polgári egylet elnöke számolt be a tagságnak az elmúlt esztendő eseményeiről és a tervekről.

Aigner Géza plébános, Somogyi Tibor önkormányzati képviselő, Végh László, az egylet titkára, Cseresnyés Péter és Vida László

– A közös munka összekovácsolta közösségünket, mi nemcsak egy csapatot, hanem keresztény, polgári, nemzeti értékeket valló közösséget építünk – mondta Vida László. – Voltak sikereink, nehézségeink, mindezekből tanulunk. Fontos, hogy pozitívan tekintsünk az elmúlt évre és úgy értékeljük eredményeinket, hogy sok munka van mögöttük. Egyesületünk ettől az évtől jogosulttá vált a személyi jövedelemadó 1 százalékára, illetve már pályázhatunk, így pénzügyi forrást tudunk majd biztosítani programjainkhoz. Idén januárban megemlékezést tartottunk a helyi plébániával közösen a doni áttörés évfordulóján. Következő eseményünkön, február végén a kommunista diktatúra áldozataira emlékezünk. Szeretnénk kirándulásokat szervezni, történelmi, egyházi emlékhelyek meglátogatására helyezve a hangsúlyt. Tervezzük azt is, hogy csatlakozunk májusban a Giro d’Italia kerékpáros körverseny nagykanizsai befutójához. Emellett megemlékezünk nemzeti és egyházi ünnepeinkről.

A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki az összetartó közösség erejéről szólt.

Az évindító programon a továbbiakban Birkás Zoltán, Kistolmács polgármestere mondott pohárköszöntőt, majd beszélgetéssel, szórakozással folytatódott az est.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában