megbecsülik a munkájukat

2020.02.27. 09:00

Elismeréseket adtak át az ápolók napján Zalaegerszegen

Tiszteletünket fejezzük ki az ország első főápolónője, Kossuth Zsuzsanna előtt, és ez alkalom arra is, hogy erkölcsi elismerést adjunk kiváló dolgozóiknak, valamint e napon beszélhetünk az ápolói hivatás előtt napjainkban álló kihívásokról is.

Arany Gábor

Dr. Halász Gabriella, dr. Márkusné Pál Krisztina, Zsohár Józsefné, Császár Rita, Bakonyiné Vass Katalin, Dancs Jenő ápolási igazgató és Takács Tímea Katalin az ünnepségen Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt dr. Halász Gabriella fogalmazta meg érdeklődésünkre a magyar ápolók napja alkalmából szerdán délután a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban tartott ünnepség előtti percekben. Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította a magyar ápolók napjává február 19-ét, mert 1817-ben ezen a napon született Kossuth Zsuzsanna, akit bátyja, Kossuth Lajos 1849. április 16-án kért meg, hogy vegye át a tábori kórházak ápolás felügyeletét, miután létrehozta az Országos Főápolói Hivatalt.

Dr. Halász Gabriella, dr. Márkusné Pál Krisztina, Zsohár Józsefné,
Császár Rita, Bakonyiné Vass Katalin, Dancs Jenő ápolási igazgató
és Takács Tímea Katalin az ünnepségen Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Halász Gabriella főigazgató tegnapi köszöntőjében történeti áttekintést adott a segítségnyújtás évezredeken átívelő alakulásáról, elvezetve napjainkig, a modern egészségügyi ellátásig.

 

Szavait követően dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató szólt, majd a szívsebészet két orvosa, dr. Fülöp János és dr. Rácz Zsombor előadásában hangzott fel a híres LGT-sláger, a Neked írom a dalt. Ezt követően az ápolói hivatásról Stummer Anita, a II-es belgyógyászat ápolója beszélt, aki tavaly részesült a kórház által alapított Kossuth Zsuzsanna Emléklapban. Ezt az elismerést idén hárman vehették át: Császár Rita, a gyermekosztály ápolója, dr. Márkusné Pál Krisztina, a fül-orr-gégészeti osztály műtősnője, Zsohár Józsefné, a szülészet-nőgyógyászat szülésznője. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara zalai szervezete által alapított az Év Oktatója díjat Takács Tímea Katalin, a szívsebészet diplomás ápolója érdemelte ki. A Magyar Ápolási Egyesület Dicsérő Oklevelét pedig Bakonyiné Vass Katalin vehette át ez alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában