zajvédő fal

2020.01.23. 13:00

Uniós kötelezettség a hangterhelés csökkentése, így van esélye az M7-es mellett élőknek

Van remény rá, hogy több év után végre meghallgatásra talál az M7-es autópálya mellett élő paliniak kérése.

Horváth-Balogh Attila

Nagykanizsa, 2019. december 7. A hosszú expozíciós idõvel készült felvételen az elhaladó jármûvek fényszóróinak fénye a sûrû ködben az M7-es autópályán Nagykanizsa közelében 2019. december 7-én. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Mint arról már többször beszámoltunk, az autópályán elhaladó járművek miatt keletkező, a közeli lakott területen hangsúlyosan érzékelhető kellemetlen zajok kiküszöbölése érdekében a településrész érintett lakói hosszú ideje próbálják elérni, hogy a szakaszon zajvédő fal épüljön. Az ügy már több képviselői cikluson át húzódik, s eddig nem sikerült eredményt elérni.

Mint arról lapunkat Gábris Jácint, Palin jelenlegi önkormányzati képviselője (Éljen VárosuNK! Egyesület) tájékoztatta, számos képviselő tárta már a közgyűlés elé a problémát, köztük ő is, nem is egyszer. Legutóbb a zajszintmérések megismétlését kérte, mert korábban a hétvégi időszakban mértek a szakemberek. Mint megfogalmazta: reménysugárként értékeli, hogy nemrég avval keresték meg a polgármesteri hivatal illetékes osztályától, hogy ha sikerülne legalább 500 támogató aláírást összegyűjteni Palinban, akkor nagy eséllyel megépülhet a régóta áhított zajvédő fal. Az aláírásgyűjtés már folyamatban van, és hétvégén is folytatódik. A lehetőség azért nyílt meg, mert hazánk európai uniós kötelezettsége a környezeti zajterhelés mértékének szinten tartása, illetve a további csökkentés érdekében a zajvédelmi intézkedési tervek elkészítése.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában