közgyűlés

2020.01.14. 07:00

Új urnakripták, illetve online bérletvásárlás Zalaegerszegen

A Városgazdálkodási Kft. idei előzetes üzleti tervét 984 millió forintos nettó árbevétellel és 301 ezer forint adózott nyereséggel fogadta el a közgyűlés a legutóbbi ülésén.

Szabó Judit

Saját finanszírozással kifejlesztett online bérletvásárlási rendszert igyekeznek bevezetni a megyeszékhelyen Illusztráció: Pezzetta

Az önkormányzati tulajdonú cég idei gazdálkodását is alapvetően az önkormányzattal kötött, például parkfenntartási és a közterületek takarítására vonatkozó szerződések, valamint a városi rendeletekben rögzített díjtételek (parkolódíj, sírhelymegváltási és -újraváltási díjak) határozzák meg. Az idén egy jelentősebb beruházást is terveznek, 50 millió forintért utcaseprő gépet szeretnének beszerezni. A kertészeti áruda, a Kertcentrum forgalmából 27 milliós árbevételre számítanak. Az áruda az elmúlt években újabb ültetvénnyel bővítette saját termelését.

Saját finanszírozással kifejlesztett online bérletvásárlási rendszert
igyekeznek bevezetni a megyeszékhelyen Illusztráció: Pezzetta

A Városgazdálkodási Kft. üzemelteti a 11 működő, 4 lezárt és 2 hősi temetőt. A bevételek nem fedezik a költségeket, a különbözetet a várossal kötött megállapodás értelmében az önkormányzat finanszírozza. Az idei célok között szerepel a Göcseji úti temetőben 30 új urnakripta kivitelezésének előkészítése. Önkormányzati beruházásban pedig új ravatalozó épül a Modern városok programból – amint Balaicz Zoltán polgármester nemrég bejelentette.

A parkolási üzletágban az egyik fő célkitűzés, hogy a Városgazdálkodási Kft. az országban az elsők között bevezessen egy saját finanszírozással kifejlesztett online bérletvásárlási rendszert, és biztosítsa a szolgáltatás minél szélesebb körű igénybevételét.

A kft. üzleti tervében szó esik arról, hogy fontos lenne az Új temető ravatalozójának felújítása, a parkolóautomaták cseréje és a cég telephelyének korszerűsítése is. Ezekhez azonban pályázati pénzre vagy önkormányzati támogatásra lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában