A gyermekkardiológiai szakrendeléshez is nélkülözhetetlen volt

2020.01.22. 10:00

Új ultrahangkészüléket vettek Zalaszentgróton

Az Egészségügyi Központban egy modern ultrahangos vizsgálóeszközt állítottak a gyógyítás szolgálatába nemrég.

Szalay Csaba

Dr. Al-Yari Mohamed és Baracskai József az új készülékkel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szalay Csaba

Dr. Al-Yari Mohamed intézetvezető főorvos elmondta, hogy régi álmuk volt a közelmúltban megszervezett gyermekkardiológiai szakrendeléshez egy megfelelő eszközt beszerezni. Megpróbáltak pályázati úton forrást szerezni, de sajnos nem sikerült.

Dr. Al-Yari Mohamed és Baracskai József az új készülékkel
Fotó: Szalay Csaba / Zalai Hírlap

Végül saját erő és a városi önkormányzat segítségével tudták megvásárolni a korszerű műszert 11,7 millió forintért. A beérkezett négy ajánlat közül a legmodernebb, felnőtt- és gyermekkardiológiai, valamint hasi ultrahangvizsgálatokra egyaránt alkalmas gépet választották. A főorvos szerint ez a berendezés olyan szoftverrel rendelkezik, amilyen csak az egyetemeken van. Baracskai József polgármester a készülék átadásán hozzátette: az egészségügy fejlesztése kiemelt célja az önkormányzatnak.

– A járóbeteg szakellátást a város tartja fenn. Ez a költségvetésünkben jelentős tétel, de nekünk nagyon fontos a térségben élő emberek egészségének megóvása – szögezte le a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában