Válasz

2020.01.25. 07:00

Sajtóközleményben reagált Czuth Zoltán László a parkolási bírság ügyében

Sajtóközleményben reagált Czuth Zoltán László (KÉVE) önkormányzati képviselő Dósa Zsolt és Csótár András lapunkban pénteken közzétett sajtótájékoztatójára.

ZH

Mint írta: „Kampányidőszakban nem tartom elegánsnak, sőt morálisan kifejezetten aggályosnak, ha politikai szintre emelnek egy polgárjogi ügyet, főleg ha az a fideszes városvezetés egyik legkeményebb kritikusa, a KÉVE több mint háromezer keszthelyi lakos támogatását élvező korábbi polgármesterjelöltjéhez, jelenlegi önkormányzati képviselőjéhez kapcsolódik.”

A rá kirótt parkolási bírsággal kapcsolatban közölte: november 8-án, az ünnepi alakuló képviselő-testületi ülés megkezdése előtt közel egy órával telefonos applikáción keresztül parkolójegyet vásárolt, melyet a helyszíni ellenőrzés előtt meg akart hosszabbítani, de erre az elektronikus jegykezelő rendszer visszajelzése miatt („korábban indított parkolása feldolgozás alatt áll, ezért új parkolási igényét nem tudjuk fogadni”) nem volt lehetősége. Közölte azt is, hogy az ellenőrzés időpontjában már érvényes, a képviselői jogállásához kapcsolódó ingyenes parkolóbérlettel rendelkezett, amit utólag kapott meg. A helyi rendelet szerint ugyanakkor a bérlet utólagos bemutatása mentesít a várakozásidíj- és pótdíjfizetési kötelezettségtől. A VÜZ Kft. ezeket az érveket nem fogadta el, így a kiszabott pótdíjat befizette a képviselő, de jogorvoslattal és személyiségi jog megsértése vélelmével él, közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában