Kétszázötvennél is többen

2020.01.14. 09:00

Részvételi csúcs a harmadik Öreg-hegyi forralt boros túrán

A reméltnél is nagyobb érdeklődés mellett, 252 résztvevővel zajlott le az önkormányzat harmadik forralt boros túrája szombaton a falu feletti szőlőhegyen.

Varga Andor

Talán csak az igazi téli hideg hiányzott egy kicsit a szombati programról Fotó: Varga János

Az Öreg-hegyi vendégháztól indult a program, ahol Könyves Gábor polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A jó hangulatot két bejelentés alapozta meg. Az első a falu által tavaly birtokba vett és a turizmus helyi bázisának szánt vendégház fejlesztéséről szólt. A falu ugyanis a Közép-Zala Gyöngyszemei LEADER-közösségen keresztül 10,9 millió forintot nyert a célra, mely pénzből feljárót és parkolót építenek, parkosítanak, de költhetnek az épület külső tatarozására is. Illetve jó remény van rá, hogy a településen 2020–21-ben folytatódhat a Start munka mintaprogram, s az ebben részt vevő 12 fő elsősorban szintén a vendégház körül tevékenykedik majd.

Ide tartozik, hogy a ház felújításának első üteme a földszinti közösségi tér és konyha kialakításával már befejeződött, a második pedig az emeleten négy vendégszoba és három zuhanyzó létesítésével folyamatban van. Illetve keresik a tégla boltíves pince hasznosításának

lehetőségeit is.

Talán csak az igazi téli hideg hiányzott egy kicsit a szombati programról Fotó: Varga János

A folytatásban 5 kilométeres táv és közben hat helyszínen vendéglátás várt a résztvevőkre: a gazdák finom borokkal és harapnivalóval is szolgáltak, a kellemes baráti együttlét pedig sokak számára az estébe nyúlt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában