gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak...

2020.01.16. 12:00

Népdalok Laposa Julcsitól – A zenész harmadik kötete eljut minden oviscsoportba

Új kiadványt jelentetett meg Laposa Julcsi népzenész, zenei mediátor. A gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak ajánlott Népi hang-­színek – Ősz című kötetet a városházán mutatták be szerdán.

Szabó Judit

Velkey Péter, Laposa Julcsi és Balaicz Zoltán a kiadvánnyal Fotó: Pezzetta Umberto

Ez a harmadik kiadvány, amelyben Laposa Julcsi népdalokat tesz közzé. Az őszi népszokásokhoz kapcsolódó 18 dalt a szövegével és a kottájával együtt adja közre. A kötet matricákat is tartalmaz, és annak leírását, hogyan kell népi hangszert készíteni, természetesen szülői segítséggel. A dalokhoz játékok kapcsolódnak – Laposa Julcsi népi játékok kutatásával is foglalkozik.

Velkey Péter, Laposa Julcsi és Balaicz Zoltán a kiadvánnyal
Fotó: Pezzetta Umberto

A sajtótájékoztatón, melyet hegedűszóval és énekkel kezdett és zárt, elmondta: a kiadvány grafikai elemeit Füle Viktória készítette. A CD-mellékleten énekükkel, valamint a kötetben rajzaikkal közreműködtek a zalaegerszegi Liszt-iskola 3. a osztályos, valamint a keszthelyi Csány-Szendrey-iskola 6. és 8. osztályos tanulói, akik népdalversenyeken tűntek ki tehetségükkel.

Balaicz Zoltán polgármester a bemutatón a hagyományőrzés fontosságáról beszélt, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető pedig elmondta: valamennyi óvodai csoportba eljut a kiadvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában