Gyöngyökkel üzenik, hogy gondolnak rájuk

2020.01.18. 18:00

Karkötőket készítettek a daganattal küzdőknek Zalaegerszegen

Nőgyógyászati daganattal küzdő nők számára készültek mályvaszín karkötők szombaton Zalaegerszegen, az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány és a Család és Karrierpont közös összejövetelén, utóbbi szervezet irodájában.

Magyar Hajnalka

A gyöngyfűzők egy csoportja, középen dr. Máhr Károly, az onkológia osztályvezető főorvosa, jobbján Balaicz Zoltánné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az önkéntesek, csatlakozva a Mályvavirág Alapítvány kezdeményezéséhez, már negyedik éve készítették el a mintegy félszáz karkötőt, kifejezve szolidaritásukat érintett nőtársaik felé. A programon részt vett dr. Máhr Károly, az onkológia osztályvezető főorvosa is. A karláncokat az európai méhnyakrák-megelőzési hét nyitónapján, hétfőn adják át a zalaegerszegi onkológiai osztályon kezelés alatt állóknak, tudatosítva, hogy nincsenek egyedül, gondolnak rájuk.

A gyöngyfűzők egy csoportja, középen dr. Máhr Károly, az onkológia osztályvezető főorvosa, jobbján Balaicz Zoltánné Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltánné, a Család és Karrierpont szakmai vezetője elmondta, az ékszerek átadása nekik és a betegeknek is felemelő pillanatokat okoz minden alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában