Családi nap az iskolában

2020.01.20. 12:00

Az alapítvány rendezvénye ezúttal is nagy sikert aratott Zalalövőn

Változatos szabadidős programokat, egész napos hasznos elfoglaltságot kínált felnőttek és gyermekek részére a Bítbúvár Alapítvány családi napja. A zalalövői általános iskolát szombaton több százan keresték fel.

Gyuricza Ferenc

Az arcfestés iránt mindig nagy az érdeklődés. A kép előterében Molnárné Preczlik Mariann pedagógiai asszisztens és Kövesi Natali

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Bitbúvár Alapítvány elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy segítse a zalalövői általános iskolában folyó oktató-nevelő munkát, de mint azt Salamonné Herman Eszter kuratóriumi elnök lapunknak elmondta: azt is fontos feladatuknak tartják, hogy a szülők, valamint az intézmény leendő tanulói is betekinthessenek az intézmény életébe.

Az arcfestés iránt mindig nagy az érdeklődés. A kép előterében Molnárné Preczlik Mariann pedagógiai asszisztens és Kövesi Natali Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A családi nap ez utóbbi célt szolgálja – folytatta a kuratóriumi elnök. – Igyekeztünk a lehető legváltozatosabb kínálattal előállni, így többek között játszóház, kézműves-foglalkozások, ma divatos számítógépes játékok, sportversenyek közül válogathattak a gyerekek, s ezúttal is volt közös langalló sütés, aminek mindig nagyon nagy sikere van. A programok egy része olyan jellegű volt, hogy abban felnőttek és gyermekek egyaránt részt vehettek, ugyanis azt is szerettük volna, ha tanulóink a szüleikkel közösen töltik ezt a napot. A leendő első osztályosokat szintén meghívtuk a családi napra, hogy kötetlen körülmények között találkozhassanak az intézményben dolgozó tanítókkal.

A programsorozat délelőtt kilenc órakor teremlabdarúgó tornával indult, a csapatokat gyermekek és felnőttek közösen alkották, oly’ módon, hogy a pályán egyszerre három diák, illetve egy olyan felnőtt lehetett, aki az intézmény dolgozója, vagy akinek gyermeke az iskolában tanul. A lányok tornáját a Baby Yodák elnevezésű csapat nyerte, a mérkőzéssorozat gólkirálya Boncz Zsófia lett, a fiúknál az alsó tagozatosok küzdelmében a ZTK csapata végzett az élen, míg a felsősök tornáját a Nagyfiúk csapata nyerte. A gólkirályok Pungor Marcell, illetve Barbarics Martin lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában