visszatekintés

2019.12.30. 20:00

Zala Megyei Prima Díj, kedvencek temetője, ZERGE – Ezeket olvastátok novemberben

Folytatjuk cikksorozatunkat. Nézzük, mi érdekelte a zalaiakat a leginkább novemberben!

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Januárban a legolvasottabb cikkek az időjárásról szóltak, ami valóban elég sok gondot okozott, hiszen a jégeső viharos széllel csapott Zala megyére. Februárban a zalaegerszegi Studio szórakozóhely bezárása, az UFO-k, de Kürnyeg Szabolcs története foglalkoztatta leginkább olvasóinkat, míg márciusban a zalaegerszegi sportcsapatok kerültek a fókuszba. Áprilisban a zalai rendőr hőstette, az Exatlon-os Szabó-Thomka Hanna és a Hotel Balaton átalakítása tarolt, májusban pedig az érettségizők, a sportcsarnok megújítása, valamint a járműipari tesztpálya első ütemének átadása. Júniusban áramkimaradásról, gerincterápiás központról és sportcsarnok megújulásáról szóltak a hírek. Júliusban a brutális jégeső, a vízáradat és egy rendhagyó esküvő történései érdekelték olvasóinkat. Augusztusban dr. Rashed Aref kinevezése, szívmelengető stroke-os élettörténetek, valamint Mányoki Attila világrekordja került válogatásunk „legjei” közé. Szeptemberben olvasónk videója némileg visszahozhatta az emberekbe vetett hited, emellett megmutattuk Zala megye hét csodáját, valamint a cosplayer hévízi fogorvost. Októberben az önkormányzati választások, a ZTE-Honvéd meccs előtti szurkolói összecsapás, és a dél-zalai tejesember története került előtérbe általatok.

A felsorolásból ezúttal is szándékosan kihagytuk a rendőrségi híreket.

Átadták a Zala Megyei Prima Díjakat

A tíz jelölt közül Bence Lajos József Attila-díjas muravidéki író-költő, irodalomtörténész, Schreiner Jenő népzenész, a Harangláb Népzenei együttes vezetője és a ZTE FC kapta a három Prima díjat. A további díjazottakról ITT olvashatsz bővebben.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Tudta, hogy Zala megyében is van kedvencek temetője?

Magányosan áll tizenkét fejfa az erdőben. Az apró sírhalmok egy részét alaposan megviselte az idő, így az elhunytak kiléte már titok marad. A legtöbben szolgálatteljesítés közben haltak meg, hadnagyok és őrnagyok, akikben van még közös: mindannyian kutyák voltak. Ne elégedj meg ennyivel, ITT elérheted írásunkat teljes valójában.

Fotó: Rákos Bianka

ZERGE a hegyi utakon – Az igények vezérlik a három peremkerületi buszjáratot

ZERGE járja a megyeszékhelyi hegyhátakat, mert elindult a kisbuszos szolgáltatás három területen is. Ezzel alternatívát kínáltak az egyéni utazási módok mellé. Próbáltad már? Informálódj róla ITT.

A ZERGE-járatokat jelző táblák egyike, képünk a Z1-es vasútállomási megállójában készült Fotó: Arany Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában