éjszakai fények

2019.12.23. 09:00

Szertüzet gyújtottak Nagykanizsán – Fényportya az esztendő leghosszabb éjszakáján

A Thúry Vitézlő Oskola hatodik alkalommal szervezte meg szombaton az év leghosszabb éjszakáján a Fényportya elnevezésű programját, melynek keretében az Erzsébet téren szertüzet gyújtottak.

BB

A résztvevők a Szikrák táncegyüttes vezetésével táncolták körbe a tüzet Fotó: Gergely Szilárd

Az oskola vezetője, Vörös András megnyitóbeszédében kiemelte: az eltelt évek bizonyították, hogy napfordulós rendezvényük értéket képvisel és embereket tart össze. Ilyenkor játékosan visszahozzák a Napot, melynek keretében Zákánytól Nagykanizsáig 29 kilométert tesznek meg.

A résztvevők a Szikrák táncegyüttes vezetésével táncolták körbe a tüzet Fotó: Gergely Szilárd

– A közösen gyújtott szertűzzel csatlakozunk a magyarországi fénylánchoz, mellyel elűzzük az éjszakát – tette hozzá. – A világ minden pontján fontos esemény ez, a számadás ideje, illetve a kis Jézus, a Napból érkező teremtő előünnepe is. Innentől egy kakaslépéssel hosszabbak lesznek a napok, s közelebb kerülünk a fényhez.

A rendezvényen Balogh László polgármester is szólt az egybegyűltekhez, kiemelve a karácsony fontosságát és azt, hogy szerencsére vannak, akik fontosnak érzik, hogy elhozzák a fényt a mindennapokba. Majd Lóki György fősolymász tartott bemutatót, ezután pedig a résztvevők a Szikrák táncegyüttessel táncolták körbe a tér közepén gyújtott tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában