A sikerért dolgozni kell

2019.12.28. 07:00

Király Gábor motivációs tréninget tartott a Mindszenty-iskolában

A száznyolcszoros magyar válogatott labdarúgókapus, a szombathelyi Király Gábor tartott motivációs előadást a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban, számolt be róla lapunknak Illés Csaba pedagógus.

ZH

Király Gábor a Mindszenty-iskolában, a gyerekek egy csoportjával Fotó: Illés Csaba

A Mindszenty-iskola idén ünnepli alapításának 90. évfordulóját. A jeles évforduló alkalmával a szülői munkaközösség kezdeményezésére a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend Pro Urbe-díjat kapott, ősszel elkészült a jubileumi évkönyv, és a szülői munkaközösség még az idén szeretett volna valami különleges karácsonyi ajándékot adni a diákoknak és a pedagógusoknak. Király Gábor a visszavonulása óta tart motivációs tréningeket, s az iskolavezetéssel együtt meghívták az intézménybe.

A gyerekek már a bemutatásakor hatalmas tapssal és ovációval köszöntötték az illusztris vendéget. A lelkesedés az egész előadás alatt nyomon követhető volt, amit a közös fotózkodás tetőzött be.

Király Gábor a Mindszenty-iskolában, a gyerekek egy csoportjával Fotó: Illés Csaba

Kaszás Medárd 10.B osztályos gimnazista a rendezvényről készített összegzésében többek között ezt írta: „Király Gábor válogatottsági rekorder labdarúgó előadása egy rövid videóval kezdődött, amely a válogatottban történt debütálását és a számunkra oly’ emlékezetes 2016-os franciaországi Eb jeleneteit villantotta fel. A videó végén látszódott igazán, hogy miért ő az elmúlt időszak legjobb magyar játékosa. Hatalmas alázat jellemzi, céltudatossága, kitartása, példás szorgalma, pozitív életszemlélete, a kemény munkához való hozzáállása és hazaszeretete teszi rendkívülivé mint embert és mint sportolót.”

Király Gábor az előadás során azt is elmondta, hogy a tehetség csak 20 százalékban befolyásolja egy focista karrierjét, a maradék nyolcvan százalékot a kemény munka adja. Cristiano Ronaldo az ő egyik példaképe, aki a mai napig legalább fél órával az edzés előtt érkezik, és hosszú ideig kinn marad gyakorolni a tréning után is.

Az előadó kiemelte, ha becsületesen tanul, dolgozik az ember, tesz az előrehaladásért, akkor szembejönnek a lehetőségek. A döntés viszont mindig az egyén kezében van, és fontos, hogy amellett tegyük le a voksunkat, amit tényleg szeretünk csinálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában