Karácsony előtt nyílt

2019.12.18. 12:00

Kiállítást rendeztek a legifjabbak fotóiból Gyenesdiáson

Idén is megismerhetik az érdeklődők a település legfiatalabb lakóit a karácsony előtt megnyílt fotókiállításon.

Keszey Ágnes

Az egyik legfiatalabb baba, az október közepén született Pál Anna Flóra és szülei: Malasics Diána Mercédesz és Pál György Fotó: Keszey Ágnes

A községházán látható a 2019-ben született gyenesdiási babák fotókon című kiállítás. A művelődési ház és könyvtár rendezésében megvalósult tárlat megnyitóján az iskola kórusa lépett fel, majd Gál Lajos polgármester mondott köszöntőt. Hangsúlyozta, hogy a gyermek érkezése a családnak s a közösségnek is nagy öröm.

– A jövő záloga a gyermek. Az időpont sem véletlen, hogy adventkor, a várakozás időszakában köszöntjük az adott esztendőben született gyermekeket, amikor mi, keresztény emberek a legszentebb napra készülünk: karácsony ünnepére, amikor az Istengyermek megszületett. Az adventi várakozásban a legszebb, amikor a kisbabákat is tudjuk köszönteni – mondta a településvezető.

Az egyik legfiatalabb baba, az október közepén született Pál Anna Flóra és szülei: Malasics Diána Mercédesz és Pál György Fotó: Keszey Ágnes

Gál Lajos arról is szólt, hogy a több mint négyezer lakosú Gyenesdiás iskolájába 460 gyermek jár. Idén 28 gyermek, köztük egy ikerpár látta meg a napvilágot, fotóik január közepéig tekinthetők meg a tárlaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában