Autóba kerülnek az adományok

2019.12.24. 16:00

Halászlé és ruha – Elvitték az adományokat a családoknak a Hit Gyülekezet Szeretetszolgálata nevében

Tizenkét nehéz körülmények között élő család gondjain enyhítettek azok az adományok, amelyek hétfőn kora délután indultak útnak.

Arany Gábor

Autóba kerülnek az adományok. A képen Major Bence (balra), Dudás Gyula és Mészáros László Fotó: Pezzetta Umberto

Az akciót megszervező Hit Gyülekezet Szeretetszolgálata (HISZ) nevében Mészáros László érdeklődésünkre elmondta, hogy a három évtizede működő, 600 fős szervezetük a gyülekezeti önkéntes adományoknak köszönhetően működik. Egész évben igyekeznek segíteni a rászorulókat, de különösen fontos időszak számukra is az év vége. Támogatnak idősotthonokat, kórházakat, oktatási intézményeket és nehéz helyzetben élő családokat, emellett segítenek eljuttatni az adományokat a rászorulóknak más karitatív szervezetektől.

Így kerültek kapcsolatba a zalaegerszegi Zrinszki Alapítvánnyal is. Az együttműködés eredményeként a HISZ finanszírozásában készült el 12 család, azaz 33 felnőtt és 29 gyermek számára a karácsonyi menü – halászlé, rántott csirkemell jázminrizzsel, valamint bejgli – a Belga Étteremben. A családokhoz az önkéntesek autókkal juttatták el az adományokat, a finomságokhoz játékokat, és édességet is csomagoltak.

Autóba kerülnek az adományok. A képen Major Bence (balra), Dudás
Gyula és Mészáros László Fotó: Pezzetta Umberto

Mindezeket a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete adományközpontja egészítette ki pékáruval, ruhákkal, cipőkkel, valamint egy levéllel, amit felmutatva a későbbiekben az adományközpontban további, a mindennapokhoz szükséges holmikat és élelmiszert kaphatnak a rászorulók, ahogy erről Dudás Gyula, az egyesület vezetője tájékoztatta lapunkat. Az étterem és söröző üzletvezetője, Major Bence a támogatás kapcsán arról tett említést, hogy már korábban bekapcsolódtak különféle karitatív akciókba. Példaként említette a négy éve életre hívott Mikulás-udvar programjukat, ahol a városi óvodásokat, bölcsődéseket fogadták, és a kezdetek óta tízezer csomagot osztottak szét a gyerekek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában