Elismerés

2019.12.18. 07:00

Évtizedek a katedrán és az optika mögött

Balaicz Zoltán polgármester, úgy is, mint a városi idősügyi tanács elnöke, elismerést adott át Bencze Róbertnének és Horváth Jenőnek.

Magyar Hajnalka

Bencze Róbertné, Balaicz Zoltán és Horváth Jenő az elismerések átadása után. Életük példaként állítható Fotó: Pezzetta Umberto

A polgármester elmondta: már hagyomány, hogy advent időszakában elismeréssel köszönik meg a városért és annak közösségéért végzett munkát olyan egerszegieknek, akiknek az élete méltó példaként állítható. Idén egy pedagógus és egy fényképész érdemelte ki a polgármesteri oklevelet.

Bencze Róbertné, Balaicz Zoltán és Horváth Jenő az elismerések átadása után. Életük példaként állítható Fotó: Pezzetta Umberto

Bencze Róbertné 1962 óta tanított Zalaegerszegen, a Petőfi-, a Dózsa- és a Liszt-iskola több generációja nevelkedett a keze alatt. Mindig ez a pálya volt a vágya, semmi más. A matematikát, fizikát és kémiát is tanító pedagógus gyakran az estéket is katedrán töltötte, néha kétszer annyi idős tanítványokkal foglalkozva a felnőttoktatásban.

Horváth Jenő fényképész több mint hat évtizedes sportfotósi munkájával vált érdemessé az elismerésre. Az ötvenes évek második felében ő maga is futballozott, majd a ZTE meccsei megörökítésének szentelte életét. Több ezer képet készített legendás korszakokról és játékosokról, pótolhatatlan adatbázissal gazdagítva Zalaegerszeg sporttörténetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában