Aláírták a vállalkozói szerződést a kivitelezésről

2019.12.12. 20:00

Elindulhat a kanizsai sportcsarnok építése

A hivatalban csütörtökön Cseresnyés Péter államtitkár, Balogh László polgármester és Peresztegi Imre a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója aláírta a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok vállalkozási szerződését. Ennek értelmében elkezdődhet a kivitelezés a Kanizsa Centrum bevásárlóközpont melletti területen.

Benedek Bálint

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója (balról), Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár aláírta a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok vállalkozási szerződését

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az ünnepélyes pillanat előtt a résztvevők sajtótájékoztatón beszéltek a Modern Városok Program (MVP) keretében megvalósuló közel 15 milliárdos beruházásról. Balogh László polgármester szerint a ritka alkalmak egyike, amikor egy ilyen nagy ajándékot kap egy város. A kanizsaiak sok évtizedes álma, hogy legyen sportcsarnok.

- A felépítéshez szükséges pénzösszeg rendelkezésre áll – folytatta a városvezető. – A kivitelezést végző cég nemrégiben letette névjegyét Magyarországon, a Puskás Stadion elkészítésével.

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója (balról), Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár aláírta a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok vállalkozási szerződését Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Peresztegi Imre kiemelte: a szerződés aláírásával cégük átveszi a munkaterületet, s fizikálisan is megkezdi a kivitelezési munkálatokat. A projektet teljes felszereltséggel és használatba vételi engedéllyel teljesíti a cég. A kivitelezés a szerződés aláírásától számított 600 napon belül készülhet el, vagyis legkésőbb 2021. december 31-re.

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: bebizonyosodott, hogy nincs igazuk azoknak, akik sokszor a város ellen drukkolva azt híresztelték, hogy a Modern Városok programja keretében megvalósuló nagy projektek nem készülnek el. Lám, itt egy létesítmény, ami megépül, egy olyan sportcsarnok, ami a város költségvetésének másfélszeresébe kerül majd, amit a város valóban ajándékként kapott a kormánytól, fogalmazott.

Beszélt az előzményekről is, amikor négy évvel ezelőtt az akkori városvezetés megállapodott a miniszterelnökkel a fejlesztésekről, ami a kormány odafigyelését mutatja. Emellett egyéb híreket is kommentált Cseresnyés Péter.

– A Modern Városok programjában jó néhány fejlesztés szerepel még ígéretként, köztük a kerékpáros velodrom csarnok kialakítása – folytatta. – Sajnos oda jutottunk, hogy az önkormányzati testületben többséget alkotó „nyolcak”, akiket valaki dróton rángat, ellene vannak ezeknek. Talán a józan ész felülkerekedik, s megépülhet a pályakerékpárosok létesítménye és a többi, a város életében meghatározó terv is szabad utat kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában