közgyűlés

2019.12.03. 07:00

Bérleti díjak és új ultrahang Zalaszentgróton

Felülvizsgálta a bérleti díjakat az önkormányzat a legutóbbi testületi ülésen, és döntött egy egészségügyi eszközbeszerzés támogatásáról is.

Nem emelik jövőre a piaci helypénzeket – döntött a képviselő-testület. A Közös Önkormányzati Hivatal jelenleg 71 elárusító helyet tart nyilván. Ebből 20 éves szerződéssel, 19 időszakosan van lekötve, tehát még bőven van lehetőség piaci helyek igénybevételére.

Felülvizsgálták az önkormányzati lakások bérleti díját is, amit a lakás műszaki állapota és egyéb jellemzői határoznak meg, különösen a komfortfokozat, az alapterület, a szobák száma, valamint a lakás településen és épületen belüli fekvése. Az önkormányzati lakásokból származó bevétel növekvő tendenciát mutat.

A lakásbérleti díjakból idén várhatóan több mint 5,3 millió forint bevétel keletkezik. Az emelkedés hátterében az áll, hogy a felújításoknak hála egyre jobb minőségű lakásokat tudnak kiadni. A lakásokat szociális helyzet alapján, költségelven vagy piaci alapon adják bérbe. A díjak 2020-ban nem változnak, a legalacsonyabbak a Gyár utcai lakások bérleti díjai (négyzetméterenként havi 38 forint), miközben a legjobb lakásokért négyzetméterenként havi 620 forintot kérnek. A nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díja sem emelkedik.

Az irodákból, üzletekből, raktárakból idén a hosszabb időtartamra szóló bérleti szerződések alapján bruttó 11,5 millió forint bevétel várható, míg az alkalmi jellegű terembérletekből év elejétől október 31-ig bruttó 618 ezer forint folyt be. Az önkormányzati földek bérleti díja nő, a réteké havi mintegy 23 ezerről 35 ezer, a külterületi szántóké 39 ezerről 55 ezer forintra hektáronként. A testület döntött, hogy hozzájárul az egészségügyi központ eszközbeszerzéséhez. A csecsemő- és gyermek-, valamint a felnőtt kardiológia megfelelő működtetéséhez egy új, felnőtt- és gyermekszív- vizsgálatra egyaránt alkalmas ultrahangkészülék és hasi vizsgálófej beszerzése szükséges. A költségek mintegy fele rendelkezésre áll, a hiányzó 5,8 millió forintot hozzáteszi az önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában