idősek napja

2019.12.05. 12:00

A tisztelet hangján szólva Csörnyeföldén

Minden társadalmat az minősít, hogy miként bánik idős lakosaival – mondta Hóbor-Sztrahia Krisztina, Csörnyefölde újonnan megválasztott polgármestere az elmúlt hét végén megtartott idősek napi rendezvényen.

Gyuricza Ferenc

Az időseknek a Mákvirág citerazenekar is műsort adott Fotó: GYF

Csörnyeföldön az utóbbi években nem tartottak külön idősek napját, a szépkorúak ünnepét a falukarácsonnyal egybevonva rendezték meg. Az újonnan felállt képviselőtestület ezen kívánt változtatni. A vasárnapi rendezvényen Hóbor-­Sztrahia Krisztina polgármester mondott köszöntőt, elismerését kifejezve mind­azok előtt, akik nyugdíjas évei­ket is munkával töltik.

Az időseknek a Mákvirág citerazenekar is műsort adott Fotó: GYF

Minden nemzedék élete olyan egy kicsit, mint a homokóra – folytatta Hóbor-­Sztrahia Krisztina. – A homokszemek előbb-utóbb mind lefutnak a felső részből az alsóba. Mindegyik máskor. Mindegyiknek saját története van, de egyik homokszemnek sincs története a többiek nélkül. Sem azok nélkül, akik fe­lül, vagy azok nélkül, akik alul vannak. Önök azok, akik előttünk járnak az úton, önöktől örököltük meg ezt a települést. A mi feladatunk, hogy vigyázzunk a megöröklött értékekre, és becsüljük meg azon embereket, akik mindezt megteremtették számunkra.

A polgármester ezt követően a saját személyes élményei­nek felelevenítésével, külön, név szerint is köszöntötte a település kilencven év feletti lakóit, Horváth Istvánnét, Cseresnyés Lászlónét és Simon Ferencet, illetve köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak az idősek napi program megtartásához. A megvendégeléssel egybekötött rendezvényen műsort a muraszemenyei általános iskola tanulói, a letenyei Mákvirág citerazenekar, valamint a MOL Nyugdíjas Klub Mamik hagyományőrző dalköre adott, illetve Nagy Imre szólt még a jelenlévőkhöz, ő az okos eszközök használatával kapcsolatosan osztott meg információkat a hallgatóságával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában