Tízezer óra szolgálat

2019.12.20. 16:00

A Rendért közbiztonsági egyesület ünnepi közgyűlése Zalaegerszegen

A napokban tartotta karácsonyi ünnepi közgyűlését a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület.

Magyar Hajnalka

Sándor Dénes egyesületi elnök (középen) a Szent László emlékplakettel elismert Katona Sándor (balról) és Zsáli Péter társaságában Fotó: Rendért

Mint Sándor Dénes elnök elmondta, náluk a szolgálat január 1-jétől december 31-ig tart, a járőrözés és a rendezvények biztosítása folyamatosan ad feladatot 56 igazolvánnyal rendelkező tagjuknak. Csak decemberben 13 rendezvény biztosításában számítanak rájuk, éves szinten közel 10 ezer óra szolgálatot adnak.

Sándor Dénes egyesületi elnök (középen) a Szent László emlékplakettel elismert Katona Sándor (balról) és Zsáli Péter társaságában Fotó: Rendért

Idén bekapcsolódtak a külterületek biztonságát óvó programba s a nagyvárosi bűnmegelőzés feladataiból is kivették részüket, a polgárőrséggel egyeztetve. Ez évtől fellendült a kerékpáros járőrözés is, főleg a fiatalok aktívak a területen. A tavaly elindított lovas polgárőrség szintén beváltotta a hozzá fűzött reményeket, számos parlagfüves terület és illegális szemétlerakó felderítése köszönhető nekik. A jótékonysági rendezvényeknek ugyancsak állandó szereplői, egyesületként és a biztonságra ügyelve egyaránt jelen vannak a civil szervezetek megmozdulásain.

Az összejövetelen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki elismeréssel méltatta közösségi munkájukat, s kiemelt erényként szólt arról, hogy az egyesület nagyon sok fiatalt képes köreibe vonni. A Rendért fontos szerepet tölt be a városi rendezvények és a megyeszékhelyen zajló sportesemények biztosításában, amiért köszönet illeti őket.

Soós Szabolcs, a városi rendőrkapitányság alezredese ugyancsak megköszönte folyamatos rendelkezésre állásukat, Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke pedig Szent László emlékplakettet adott át Zsáli Péternek és Katona Sándornak a kiemelkedő, megbízható polgárőr munkáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában