horgászverseny

2019.11.11. 07:00

Zömében csukák akadtak horogra Zalalövőn

Nyolcvan darab hal, zömében közepes méretű csukák akadtak horogra a Borostyán-tavon első alkalommal megrendezett pergetőversenyen. A vasárnapi rendezvényre 35 horgász nevezett.

Gyuricza Ferenc

A zalaszentgyörgyi Czömpöl Zsolt és a horgász harmadik hala, egy kisebb csuka Fotó: Gyuricza Ferenc

A horgászok számára két fordulóban összesen hatórányi idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy megmutassák tudásukat. Emellett a szerencse is közrejátszott az eredmények alakulásában, hiszen a meghirdetett szabályzat értelmében azokat a versenyzőket, akik süllőt vagy sügért is ki tudtak venni a vízből, 50-50 pluszponttal jutalmazták.

– A csöpörgős, esős időjárás, a borús ég kedvez a ragadozó halak horgászatához, azok ugyanis ilyenkor indulnak meg – mondta a verseny félidejéhez közeledve Tuboly Sándor, a szervező Borostyán Horgász Egyesület halőre. – A tó erdővel borított oldalán sokkal több a kapás, de azért áll két részből a verseny, hogy három óra elteltével szektort cseréljenek a versenyzők, így azonos feltételeket biztosítunk.

A zalaszentgyörgyi Czömpöl Zsolt és a horgász harmadik hala, egy kisebb csuka Fotó: Gyuricza Ferenc

A nap egy Magyarnádaljáról érkezett horgász számára sikerült a legjobban, Németh Róbert összesen kilenc halat fogott, így ő nyerte a versenyt, megelőzve az öt-öt hallal büszkélkedő marcali Oláh Gábort és zalaegerszegi Vida Attilát. A legnagyobb halnak, egy 66 centiméteres csukának pedig a rátóti Horváth Attila örülhetett, az ugyanis különdíjat eredményezett számára.

A verseny kapcsán a szervező egyesület elnöke, Pék Ferenc annyit mondott: mind az érdeklődők számával, mind az eredményekkel elégedettek. A tavon hétfőtől újra engedélyezett a ragadozó halak horgászata, más halakra azonban március 1-jéig szól a tilalom. GYF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában