Nagykanizsai Információs és Tanácsadó Központ

2019.11.13. 07:00

Szükséges, hogy élményszerű legyen az oktatás

A kompetenciaalapú oktatás fejlesztését tűzte ki célul a határrégió alsó tagozatos tanulóinak körében a Zrínyi-iskolában tegnap megnyílt Nagykanizsai Információs és Tanácsadó Központ.

Benedek Bálint

Köcséné Szabó Ildikó, a szombathelyi ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ vezetője, dr. Bakó Balázs és Faller Zoltán Fotó: Benedek Bálint

Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ osztrák–magyar Interreg projektje keretében létrehozott létesítmény megnyitó ünnepségét az iskola könyvtárában tartották. Faller Zoltán, a Zrínyi-iskola igazgatója köszöntő beszédében kiemelte: a szervezet arra törekszik, hogy a Nagykanizsai és a Zalaegerszegi Tankerület területén az alsó tagozatos diákok kompetenciafejlesztését erősítse, szolgálja. Ezenkívül még két ilyen központ működik, Sopronban, illetve Szombathelyen.

Köcséné Szabó Ildikó, a szombathelyi ELTE Savaria Regionális Pedagógiai
Szolgáltató és Kutató Központ vezetője, dr. Bakó Balázs és
Faller Zoltán Fotó: Benedek Bálint

– A szövegértés, a matematika, a természettudományok területén és egyéb más területeken készülnek olyan anyagok, amellyel a gyerekek fejlesztését segíthetjük – fogalmazott az igazgató. – A legfőbb célunk, hogy a tananyagokon keresztül a mai kor követelményeihez igazodva még jobbá, színvonalasabbá tegyük az oktatást. Ehhez sok segítséget és tapasztalatot kaphatunk az osztrák partner­intézményektől, s természetesen az ELTE tudományos munkatársai is a segítségünkre lesznek. A nagykanizsai központban létrejön egy innovatív pedagógiai feladatbank és módszertár, melyet továbbítunk a régió tanárai számára, akik szeretnének előrelépni és fejlődni.

Dr. Bakó Balázs, az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ intézményegység-vezetője hozzátette: a 2021-ig tartó projekt keretében több ezer valóságközeli feladatot építhetnek be a tanórai keretek közé. Ezekkel színesebbé, sokkal élményszerűbbé lehet tenni az oktatást, például a gyerekek elsajátíthatják, miként lehet egy hivatali ügyintézést könnyedén elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában