Átnyújtották a Szent Kozma – Szent Damján-díjat

2019.11.26. 07:01

Orvosokat tüntetett ki a kamara Zalaegerszegen

A zalai orvosok elismerésére tíz éve alapított díj idei kitüntetettjei hétfőn vehették át az elismerést a megyeszékhelyi ünnepségen.

Arany Gábor

Dr. Boros István (balról), dr. Kiss Ferenc és dr. Szalczer Lajos Fotó: a szerző

A Magyar Orvosi Kamara zalai szervezetének elnöke, dr. Kiss Ferenc elmondta: a 303- ban vértanúságot szenvedett ókeresztény, ikertestvér orvosokról elnevezett Szent Kozma – Szent Damján-díjat a kamara 895 zalai tagjának ajánlása alapján, bizottsági értékelés után a megyei elnökség ítéli oda a jelöltek szakmai munkájára, kamarai tevékenységére tekintettel. Minden évben a megye más területéről választanak díjazottat.

Dr. Boros István (balról), dr. Kiss Ferenc és dr. Szalczer Lajos Fotó: a szerző

Az alapellátás szakemberei közül dr. Boros István kapta meg a díjat. A megyeszékhely landorhegyi városrészében dolgozik háziorvosként. Szegeden szerzett diplomát 1988-ban, majd a Zala megyei kórházban dolgozott 1993-ig, belgyógyászatból és tüdőgyógyászatból szakvizsgázott, majd 1994 februárjától körzeti orvosként folytatta hivatását. Foglalkozás-egészségügyi alapellátásban is dolgozik 1996 óta. Az orvosi kamara aktív tagja, a szakmai szervezetben 1997 óta tölt be különböző tisztségeket.

A fekvőbeteg-ellátásban tevékenykedő orvosok közül az elnökség dr. Szalczer Lajosnak ítélte oda a díjat. A pécsi egyetemen 1983-ban szerzett diplomát, és a pécsi szemészeti klinikán kezdte pályáját. 1992-ben pályázattal került a Zala megyei kórház szemészeti osztályára, amit ­azóta vezet. Az országban elsők között kezdte meg a szürkehályog-műtétek korszerű technikájának alkalmazását. A főorvos úgy fogalmazott, sikerült fiatalkori elképzeléseihez hűnek maradnia: mindig alázattal, segítő szándékkal fordulni a betegekhez. Úgy érzi, a díj ennek is elismerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában