Szavazategyenlőség

2019.11.05. 07:00

Megismétlik a polgármester-választást Pötrétén

Újból polgármester-választást tartanak a Zala megyei településen, ahol a Pécsi Ítélőtábla döntése alapján szavazategyenlőség alakult ki a két jelölt között.

MTI

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A Pécsi Ítélőtábla döntése alapján kell megismételni a polgármester-választást Pötrétén, ahol az október 13-i önkormányzati választásokon mindössze egy szavazatnyi volt a különbség a két független polgármesterjelölt között, de az alulmaradt aspiráns jogorvoslati kérelmet nyújtott be. Beadványa alapján a táblabíróság megállapította, hogy a helyben érvénytelennek nyilvánított szavazólapok között egy mégis érvényesnek tekinthető, ezért 84-84 vokssal szavazategyenlőség alakult ki.

Baloghné Andel Zsuzsanna, a felsőrajki közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője az MTI-nek hétfőn elmondta: az időközi választás napjáról még nem született döntés, de terveik szerint január végén tarthatják meg a voksolást.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában