A síkosságmentesítési tervet is jóváhagyták a képviselők

2019.11.20. 07:00

Ingyenes parkoló létesül Keszthelyen

Polgármesteri kabinet létrehozásáról is döntött, valamint a téli hóeltakarításra való felkészülésről és egy parkoló kialakításáról is tárgyalt a keszthelyi képviselő-testület a napokban megtartott rendkívüli ülésén.

Keszey Ágnes

Megállapították az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök és tagok tiszteletdíjának mértékét. A képviselők javadalmazása bruttó 120 ezer forint. A bizottsági elnököket bruttó 120, a tagokat 60 ezer forint járandóság illeti meg.

Többször hírt adtunk már arról, hogy a jövő szezonban kutyás élménypark nyílik az eddigi szabadstrand területén. Ennek kapcsán a képviselő-testület módosította a strandokról szóló rendeletét. A szabadstrand eddig kijelölt fürdőhely volt – e funkciót most megszüntették. A jogszabály szerint ugyanis strandokon kutyákat nem szabad vízbe engedni. A közösségi együttélés szabályozásáról szóló rendeletet pedig akként módosították, hogy a közterületeken továbbra is tilos, ám az élményparkban lehetséges kutyát póráz nélkül vezetni és etetni.

A képviselő-testület elfogadta a polgármesteri kabinet létrehozását és kétmillió forintot biztosított az idei működésre. E részleg december elsején kezdi meg a tevékenységét: segíti majd a polgármester munkáját, de feladatai közé tartozik a lakossági és nemzetközi kapcsolatok ápolása, az önkormányzat kommunikációja és a sajtóval való kapcsolattartás is.

A képviselők ezenkívül jóváhagyták a hószolgálati- és síkosságmentesítési operatív tervet, melyet a Gazdasági Ellátó Szervezet az előző évek tapasztalatait is figyelembe véve dolgozott ki.

Pályázati támogatással alakít ki a Georgikon utcánál ingyenes B+R („biciklizz és utazz!”) parkolókat a város, 60 gépkocsi és 60 kerékpár számára. Közbeszerzés keretében kiválasztották a kivitelezőt: a keszthelyi Terra Épker Hungária kft-t. Több napirendi pont tárgyalása mellett döntöttek arról is, hogy jövőre is az idén érvényes helyiségbérleti díjat alkalmazzák az önkormányzati tulajdonú, nem lakás céljára kiadott ingatlanoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában